Nem élte túl a tátrai lavinát a magyar hegymászó

  Péntek dél körül súlyos hegymászóbaleset történt a Magas-Tátra szlovákiai oldalán, a Kis-Tar-pataki-völgyben (Malá studená dolina) – írja a Bumm.sk oldal. A Hegyimentő Szolgálat közölte, nagyon rossz a hegységben az időjárás, havazott és erős szél is fújt, magyar hegymászókat emiatt lavina temetett be.

  A mentők motoros szánokkal és gyalog jutottak a helyszínre. Ez alatt a hegymászók megtalálták egyik teljesen betemetett társukat, kiásták a hó alól és megkezdték az újraélesztését. Őt a megérkező hegyimentők a Téry-menedékházba vitték, ott folytatva az újraélesztést.

  Menedékház a Magas-Tátrában. Képünk illusztráció.Forrás: Vysoké Tatry - Hory zážitkov/Facebook

  Az azonban sikertelen volt, a lavina által elsodort mászó életét vesztette. A szolgálat közleménye így fogalmaz: „Az orvossal történt konzultációt követően az újraélesztést mintegy másfél óra után abbahagyták. A következő órákban döntenek a hegyimentők további eljárásáról."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!