Natúrpark létrehozásával óvják a Pilist

Szerdán megalakul a Pilisi Sziklák Natúrpark, aminek célja egy élhetőbb környezet kialakítása, és hogy a gyerekeink is élvezhessék a Pilis örömeit – olvasható a Pilisi Sziklák Natúrpark Facebook oldalán.

A Pilis a Nagy-Kevély csúcsárólForrás: Horvabe/Wikipedia.org

Nyírő András, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnöke és egyben a Pilisi Sziklák Natúrpark megálmodója elmondta, hogy Kesztölc, Piliscsév, Pilisszántó, Pilisjászfalu és Piliscsaba közösen hozta létre a natúrparkot.

Minden résztvevő település számára nagy lehetőséget jelent az összefogás, hiszen ugyanabban a környezetben élünk, hasonlóak a lehetőségeink és a kihívásaink.

A Pilisi Sziklák Natúrpark a 15. ilyen park lesz az országban. A natúrpark megalakulásától az aktív turizmus fellendülését is várják, hiszen a meglévő kerékpár és lovagló utak is szélesebb körben ismertebbé válhatnak. A natúrparki cím elnyeréséért részletes felmérést kellett készíteni a környék természeti és kulturális kincseiről. Ebben a munkában a Szent István Egyetem Tájépítész Karának oktatói és hallgatói segítettek.

A Pilisi Sziklák Natúrpark ünnepélyes megalakulását 2019. szeptember 25-én, szerdán 11 órakor tartják a kesztölci művelődési házban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek