Megmenekülhet a tűztől az Amazonas-medence legmagasabb fája

  Kívül esnek az erdőtüzektől sújtott területeken az Amazonas legmagasabb fái. Erre a megállapításra jutottak brazil és brit kutatók, akinek légi felderítés révén sikerült azonosítaniuk a gigászi fákat.

  A légifelvételek segítették a kutatók munkájátForrás: Jason Auch/Wikipedia

  A Dinizia excelsa egy gyakori faj a térségben, ám az egyes példányok általában csak 60 méter magasra nőnek" A 88 méteresre nőtt fa igazi különlegesség, körmérete 5,5 méter. 

  "Ez egy nagyszerű felfedezés és elkötelezettek vagyunk az Amazonas-medence legnagyobb fáinak megóvása mellett" - mondta Eric Bastos, a kutatásokat végző egyetemek koordinátora.

  Az elmúlt hetekben Brazília egész területén megszaporodtak az erdőtüzek, melyek tetemes részét nem villámcsapás vagy egyéb természeti katasztrófa okozza, hanem a megművelhető vagy beépíthető területek növelését célzó, szándékos erdőirtás vagy avarégetés, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!