Belépőt kérnek a Fruska Gorán kirándulóktól

  A tavaly meghozott és januárban életbe lépett törvénymódosítás értelmében a Fruąka Gora Nemzeti Parkba ezentúl csak belépővel lehet kirándulásokra menni. A Szerbiában található védett természeti területek közül ez az első, ahol megfizettetik a kirándulási illetéket – írja a Pannonrtv.com.

  A Tarcal-hegység szerbül: Fruąka GoraForrás: Jovancavic / Wikipedia

  A nemzeti parkba az egyszeri belépésre feljogosító napi jegy felnőtteknek 100, a gyerekjegy 50 dinár,  az éves bérletért pedig 600 dinárt kell fizetni. A park vezetősége mindezt azzal indokolta, hogy világszerte régóta bevett gyakorlat a nemzeti parkokba való belépés megfizettetése, amit most Szerbiában mind a 90 nyilvántartásban szereplő védett területre kiterjesztik.

  Azt azonban tudni kell, hogy a belépődíj megfizetésének kötelezettsége nem az egész Fruąka Gorára, csak a nemzeti parkot érintő területre vonatkozik, így például Péterváradon vagy Karlócán nem kell fizetni a kirándulásért – ahogy persze, a nemzeti park területén élőknek sem.

  Forrás: Nick Savchenko / Wikipedia

  Mindemellett a továbbiakban is megfizettetik majd azokat az illetékeket, amelyek korábban is léteztek már, például a parkolási díjért járművenként naponta 300 dinárt, az éves bérletért 1200 dinárt, a fényképezésért pedig 2000 dinárt kell fizetni – teszi hozzá a szerb 021.rs online lap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!