Belépőt kérnek a Fruska Gorán kirándulóktól

A tavaly meghozott és januárban életbe lépett törvénymódosítás értelmében a Fruška Gora Nemzeti Parkba ezentúl csak belépővel lehet kirándulásokra menni. A Szerbiában található védett természeti területek közül ez az első, ahol megfizettetik a kirándulási illetéket – írja a Pannonrtv.com.

A Tarcal-hegység szerbül: Fruška GoraForrás: Jovancavic / Wikipedia

A nemzeti parkba az egyszeri belépésre feljogosító napi jegy felnőtteknek 100, a gyerekjegy 50 dinár,  az éves bérletért pedig 600 dinárt kell fizetni. A park vezetősége mindezt azzal indokolta, hogy világszerte régóta bevett gyakorlat a nemzeti parkokba való belépés megfizettetése, amit most Szerbiában mind a 90 nyilvántartásban szereplő védett területre kiterjesztik.

Azt azonban tudni kell, hogy a belépődíj megfizetésének kötelezettsége nem az egész Fruška Gorára, csak a nemzeti parkot érintő területre vonatkozik, így például Péterváradon vagy Karlócán nem kell fizetni a kirándulásért – ahogy persze, a nemzeti park területén élőknek sem.

Forrás: Nick Savchenko / Wikipedia

Mindemellett a továbbiakban is megfizettetik majd azokat az illetékeket, amelyek korábban is léteztek már, például a parkolási díjért járművenként naponta 300 dinárt, az éves bérletért 1200 dinárt, a fényképezésért pedig 2000 dinárt kell fizetni – teszi hozzá a szerb 021.rs online lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek