Menő tervekkel nyitotta meg a szezont a Papuk Nemzeti Park

Megkezdődött a turistaszezon a horvát Papuk Nemzeti Parkban, ahol egy tágas kempinghellyel és egy zöld hőlégballonnal várják a vendégeket, amire felpattanva a magasból is gyönyörködhetnek a tájban.

Papuk Nemzeti ParkForrás: Shutterstock / Készítette: Luka Balkovic

A Duboka Kemping a nemzeti parkban, azon belül Velikán található, ahol természetközeli, szabadtéri szálláshelyen lehet megszállni, a Dubočanka-patak völgyének természetes oázisában. A 2,3 hektáros terület 200 táborozó befogadására alkalmas, 11 lakókocsi parkolóhellyel, elektromos árammal és vízzel ellátva. A tábor egyik része a sátrazó vendégeknek áll rendelkezésére, akik egy közös fürdőszobát és egy kis konyhát használnak – írja a HrTurizam.

Duboka Kemping a Papuk Nemzeti ParkbanForrás: pp-papuk.hr

Mivel a tábor jól kapcsolódik a park fő túra- és kerékpáros útvonalaihoz, adott a kirándulás lehetősége: gyalogtúrázni, hegyet mászni, kerékpározni és kocogni is lehet. A pihenőhelyet rövidesen egy kalandparkkal is kibővítik, ennek megépítését még az idei évre tervezik. Továbbá egy panorámabusz beindítása is a közeli tervek között szerepel, amivel az egész nemzeti parkot körbe lehet majd utazni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek