A Pilisben túrázókat figyelmeztetik a csúszós, nehezen járható utak miatt

  Bár az erdő fáinak jót tesznek az utóbbi hetek bőséges esőzései, a nagy mennyiségű csapadék a Pilisben és a Visegrádi-hegységben is több helyen megnehezíti a túrázást – írja közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt., amelyben hozzáteszi, hogy bár útvonalakat egyelőre nem terveznek lezárni, de felhívják az erdőjárók figyelmét a fokozott óvatosságra, és arra kérik a túrázókat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a Parkerdo.hu főoldalán az Aktuális felhívásokból és az egyes célpontok időjárásáról.

  Apátkúti patakForrás: Pilisi Parkerdő Zrt

  A szurdokvölgyekben, mint például a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok vagy a Dera-szurdok esetében, az előrejutás különösen nehézkessé vált a megnövekedett vízmennyiség miatt. A Visegrádon található Apátkúti-völgyben az Apátkúti patak mellett futó piros jelzésű turistautat feláztatta az eső, ezért csak az erdészeti aszfaltozott úton lehet eljutni a Telgárthy-rétig.

  Apátkúti patakForrás: Pilisi Parkerdő Zrt

  A meredek szakaszokat is tartalmazó túraútvonalak, mint például a Spartacus-ösvény, vagy a Pilismarót határában található Hirsch-oromhoz vezető ösvény nagyon nehezen járható, ezért ezen a hétvégén csak jól felkészült túrázóknak ajánlott. A Valkói Erdészet területén is nehéz közlekedni a sár és a csúszóssá vált utak miatt. Az erdészet javasolja az olyan meredekebb részeken futó turistautak elkerülését, mint a piros háromszög, illetve a sárga, zöld és kék jelzésű utak Gödöllő és Bag községhatárban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!