A hétvégén ismét zakatol a balatonfenyvesi kisvasút

  Március közepén kezdték meg a kisvasút teljes vonalán a felújítási munkákat, ám ezt most, a szezon idejére felfüggesztik és szeptember 9-től november 30-ig zárják le újra a vonalat.

  Zakatol a balatonfenyvesi kisvasútFotó: MÁV-START

  A tavasz eleje óta zajló munkáknak köszönhetően megszépült a balatonfenyvesi végállomás környezete, illetve másfél kilométer hosszan átépítették a vasúti pályát is, olvasható a MÁV-START sajtóközleményében. Június közepéig munkanapokon összesen öt vonatpár közlekedik, de hétvégén, valamint a nyár további részében hét vonatpár indul majd naponta. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a kisvonatok. Mivel regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani a kisvasúton.

  A balatonfenyvesi végállomásFotó: MÁV-START

  Eredetileg gazdasági vasútnak épült a vonal még 1950-ben, jelenleg azonban kizárólag személyszállítás zajlik a vonatokon. Nagyon sok a kiránduló a vonatokon, de gyakran használják a somogyszentpáliak és az imremajoriak is a kisvonatot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!