Végre egy futóverseny, ahol végig hegynek felfele megyünk!

Eddig szeptemberben rendezték meg az egyik legmeredekebb budapesti futóversenyt, de most a szervezők azt írják, tavaszi hangulatra váltanak. Ugyanis már április 27-én le lehet futni a 4,5 kilométeres XVI. Előzd meg a Fogaskerekűt! nevű versenyt.

fogaskerekűForrás: Wo st 01 / Wikipedia

Azt írják, a cél az, hogy a fogaskerekűvel (azaz 60-as villamossal) egyszerre elinduló futam résztvevői előbb érjenek a célba, mint a vonat. 325 méter a verseny szintemelkedése, szóval az edzettebbeknek is komoly kihívást jelent.

A verseny amúgy családias lesz, hisz több számban indítják a résztvevőket. Futó, kerékpáros, váltó és túra versenyszámokban is indulhatunk. Külön ajánlják cégeknek a 2 és 4 fős váltókat. Mindenesetre rekordszámú résztvevőben reménykednek a szervezők.

A verseny pénzdíjas és fizetős is, de sokféle kedvezmény lesz érvényben. A XII. kerületben tanuló diákok, az első 100 nevező, nyugdíjasok, Hegyvidék-kártyával és Spuri Aranykártyával rendelkezők is számíthatnak 20-100 százalék közti kedvezményekre. További információkat a honlapon talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek