Most nagyokat aktívkodhat Tokaj környékén

Megkaptuk a szokásos hírlevelet Tokajból, amiben tájékoztatják a nagyérdeműt arról, milyen események várhatók a közeljövőben a borvidéken. Két aktív jellegű történést ki is választottunk, lássuk őket sorjában!

Tavaszi ártéri lestúra

„Itt garantált, hogy találkozunk őzekkel, most repülő, igen ritka nagylepkékkel, énekes és ragadozó madarakkal.” Ezzel a mondattal reklámozzák az április 7-i ártéri túrát. A résztvevők Nyíregyházáról is indulhatnak vonattal (8:39-es személy), majd az állomástól 1,5 kilométeres séta következik. Aki autóval jön, annak a rakamazi teknősbéka ház parkolóját ajánlják.

Aztán irány az ártér, ahova nem ördögtől való gumicsizmában menni. A 10-15 kilométeres táv a terepviszonyok miatt sem ajánlott gyerekeknek, de ezúttal kutyát sem látnak szívesen. A résztvevőktől azt kérik, ha lehet terepszínű ruhában menjenek, rétegesen öltözködjenek, így észrevétlen megfigyelhetik a vízi élővilágot.

Ez egy hegyikerékpáros ember.Forrás: Shutterstock/Zitronenheindling

Egész napos a program, így gondoskodnunk kell vízről és élelemről is. Kullancs is lehet, de – valószínűleg a védett terület miatt – tilos rovarölőszert fújkálni a túra során. A jelentkezési határidő április 5, 18 óra, amit szigorúan betartanak. A létszámlimit azért szükséges, hogy ne zavarják a vadakat. Jelentkezni ezen a számon lehet: +36705610300.

7. Kőfejtő Cross - XCM Mtb - Terepfutás

Akik még komolyabb tétre utaznak, azoknak az április 13-án rendezendő hegyikerékpáros és terepfutóversenyt ajánljuk. A szervezők ezúttal már felkészültek arra, amire tavaly még nem: ha az eső elmossa a kijelölt pályákat, egy egyszerűbbet ki tudnak gyorsan jelölni.

A helyszín a tarcali Kopasz-hegy lesz, a tét pedig nagy: célba érkezés után egy tál meleg ételt kapunk és a borvidék borait kóstolgathatjuk. A nevezési határidő itt is április 5., a nevezési díj előzetesen 3500 forint, a helyszínen fizetve 4500 forint. Ezen a linken lehet a futó-, ezen a linken pedig a bicikliversenyre nevezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek