A felfedezőhajók új generációja indul útnak 2019 áprilisában

Egy hajóút már magában is kalandos lehet, hisz sok új kultúrát, várost és érdekes embereket ismerhetünk meg az út során. És nemcsak a hajó fedélzetén, hanem a kikötőkben tett látogatásokkor is. De egy felfedezőhajó ennél sokkal többet nyújt, olyan helyekre visz el, ahol törni kell a jeget az előrejutáshoz, ahol mellettünk totyognak a pingvinek, vagy éppen karnyújtásnyira suhannak el a mangrove erdők csűrt-csavart fái. A Hapag-Llyod Cruises legújabb felfedezőhajói is ezeket az élményeket nyújtják, csak még egy szinttel feljebb emelve a lécet.

Arról, hogy a német hajótársaság útjai már Magyarországról is foglalhatóak lesznek, már részletesebben beszámoltunk itt az oldalon. De a február eleji sajtótájékoztató elsődleges célja inkább az volt, hogy bejelentse, a Hapag-Llyod Cruises három új hajót csatlakoztat a meglévőkhöz. Az első a HANSEATIC nature lesz, mely 2019. április 13-án indul első útjára, Hamburgból Lisszabonba. A második hajó októberben indul majd útnak, ez lesz a HANSEATIC inspiration, melynek szolgáltatásai angol és német nyelven is elérhetők lesznek, végül pedig 2021-ben jön a HANSEATIC spirit.

A három felfedezőForrás: @Hapag-Lloyd Cruises

Kaland és kényelem egy fedélzeten

Felépítésüket tekintve a HANSEATIC nature, a HANSEATIC inspiration és a HANSEATIC spirit megegyeznek egymással, de más felfedezőhajókkal ellentétben (és ez az egyik legnagyobb előnyük és újításuk) sokkal nagyobb nyitott, megfigyelő fedélzettel rendelkeznek majd. Így szinte karnyújtásnyira lehetünk a jéghegyektől, érezhetjük az arcunkon a vízpermetet.

Körbejárható a hajóorr isForrás: @Hapag-Lloyd Cruises

A másik érdekességük az üvegbalkonok lesznek, amik kiugranak a hajótörzs síkjából és szó szerint a víz fölött siklanak. Így ha éppen jókor vagyunk jó helyen, úgy „úszhatunk" a delfinekkel és bálnákkal, hogy közben nem zavarjuk meg az életterüket. Mivel felfedezőhajókról van szó, ezért a hajóorrba megálmodott új „sétaösvény" is azt a célt szolgálja, hogy az utasok közelebb kerülhessenek az adott vidék vadvilágához.

Ki mernének állni a szélére?Forrás: @Hapag-Lloyd Cruises

Ezek a hajók, ellentétben a nagy óceánjárókkal, kifejezetten családiasak. Hét utasfedélzettel rendelkeznek, valamint 120 kabinnal és lakosztállyal, amik között 7 különböző típusú van. A hajók csupán 230 utast szállítanak, sőt az Antarktika és a Jeges-tengerben található Spitzbergák szigetcsoport irányába induló utakra már csak 175-199 felfedezővel indulnak. Szintén érdemes tudni, hogy 2020 októberétől az angol-német HANSEATIC inspiration teljes egészében dohányzásmentes hajó lesz, még a privát erkélyeken sem szabad majd rágyújtani. A 2021-ben debütáló spirit pedig csak felnőttek (18 éves kortól) számára nyújt majd szolgáltatásokat. Fontos tudni azonban, hogy a hajókra majd két évvel az indulás előtt le kell foglalni a helyeket.

Az esőtetővel lefedhető medencetérForrás: @Hapag-Lloyd Cruises

De ennyire ne szaladjunk előre, nézzünk be inkább a kabinokba, amik berendezését tagadhatatlanul a természet ihlette. Ha benyitunk az ajtókon, még a kisebb szobákban is a tágasság érzete fogad. Sok a hullámzó vonal, a természetes színek és a minőségi textíliák dominálnak mindenhol. Egyszóval harmonikusak a kabinok. A saját verandával bírók pedig még inkább.

A kabinok és a lakosztályok is ugyan olyan minőségiekForrás: @Hapag-Lloyd Cruises

Választani egy 21 vagy pedig egy 71 négyzetméteres kabin közül tudunk, de mindegyikben találunk látcsövet, Nordic Walking botokat, légkondicionálót, kávégépet és ingyenes minibárt, csak hogy pár kiegészítőt említsünk.

Fedezzük fel az úszó gasztronómiai fesztiválok kínálatát!

Még hirdetni is úgy hirdetik magukat az éttermek, mint egy úszó kulináris utazás megállói. A fedélzeten ugyanis három elsőosztályú étterem található, ahol egyedi és sok esetben az éppen felkeresett régió konyhájának megfelelően főznek, vagyis igyekeznek a tányérokon is bemutatni a körút helyszíneit. Természetesen az étkezési idők rugalmasak, és az ültetés sincs megszabva, így ha este jönne ránk a nagy éhség, akkor a 24 órás kabin szolgálat ezt is orvosolja valami finomsággal.

A főétteremForrás: @Hapag-Lloyd Cruises

A HANSEATIC restaurant a hajók főétterme. Egy letisztult vendéglátóhely, ahol reggelitől vacsoráig az adott régió ihlette ételekkel várják az utasokat. A Lido étterem egyszerre kültéri és beltéri; 84 külső helyet és 100 beltérit biztosít mindhárom hajón.

A speciális éttermek sorában, az áprilisban induló hajón a Hamptons vendéglátóhely Észak-Amerika ízeit tárja majd a vendégek elé. A HANSEATIC inspiration a japán és a perui konyha legjavát prezentálja majd a Nikkei étteremben. A spirit fedélzetén pedig egy francia bisztró konyha várja a vendégeket. A felhozatalból a bárok sem maradhatnak ki. A Observatory Lounge-ban és a HanseAtrium-ban lévő borbárok a nyugalom szigetei lesznek.

Lenyűgöző úti célok felé

Mindhárom felfedezőhajó elsődleges célja, hogy közelebb vigye az utasokat olyan úti célokhoz, amiket más hajókkal nem lehet megközelíteni, és testközelből bemutassák az adott vidék élővilágát. A HANSEATIC nature útjait is úgy állították össze, hogy a lehető legtöbb és érdekesebb helyet kösse össze egy év alatt. Amint már említettük első útjára 2019. április 13-án indul Hamburgból, érintve Londont, majd Franciaországot és végül Lisszabont.

Forrás: @Hapag-Lloyd Cruises

13 nappal később innen indul tovább Dublinba, majd a harmadik útja során a norvégiai Bergen városába. Az egymáshoz kapcsolható utakkal végül május végén tér vissza Hamburgba. Innen aztán új irányt vesz és június elsején megindul Tromso felé, a Spitzbergák, Izland és Grönland irányába, hogy végül 2019. november elején elinduljon Ushuaia felé, első antarktikai útjára.

A hiper-modern tanulószobaForrás: @Hapag-Lloyd Cruises

Természetesen minden kikötőbe szerveznek kiscsoportos túrákat, amiket szakértő túravezető kíséri, de ha valaki mélyebben is megismerné az adott vidék történetét, akkor a hajók fedélzetén, az Ocean Academy termében a legújabb technikák segítségével mindennek utánanézhet, és tényleg felfedezőnek érezheti magát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek