Új interaktív tanösvényen barangolhatunk a Hármashatár-hegyen

Pontosan 100 évvel ezelőtt adták át az eredeti sétautat, melynek nyomvonalán a friss tanösvény halad. 3,5 kilométer hosszú a táv, melyen 14 interaktív táblát is elhelyeztek.

Két új kilátóterasz is épültForrás: parkerdo.hu

15 millió forint saját forrásból építette meg a tanösvényt a Pilisi Parkerdő Zrt, írja közleményében a Parkerdo.hu. Nevét Guckler Károly főerdőmesterről kapta – ő kezdeményezte és vezette egykor a Hármashatár-hegy erdőterületének megújítását, illetve az ő nevéhez fűződik az eredeti sétaút tervezése és megépítése is.

A Hármashatár-hegy, a Vihar-hegy és a Csúcs-hegy oldalában végigfutó régi-új sétaút és tanösvény két új kilátóteraszt is kapott: Óbudára és Budapest északi részére nyílik innen lenyűgöző panoráma.

Az új ösvényen elhelyezett, 14 ismeretterjesztő táblán QR kód is van, mindazoknak, akik net segítségével szeretnének többet is megtudni a térség élővilágáról, illetve a kilátóhelyekről látható táj történelméről.

Szintén a modernizálás része volt többek között a 100 éves sétaút felületének karbantartása és a meglévő kilátó felújítása. Új padokat és asztalokat is elhelyeztek a mini túra útvonalán, a Virágos-nyeregben pedig új tűzrakóhelyet építettek ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek