Turistaház nyílt a Hármashatár-hegyen

Ősztől használható az a 38 férőhelyes turistaház, amely éveken át pilótaotthonként működött a Hármashatár-hegyen. Ma már a turistaház mellett rendezvényközpont, étterem, erdei iskola és egy gyönyörű budapesti panorámával ellátott kilátópont is várja a bakancsos turistákat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2012-ben kezdte meg a Hármashatár-hegy újjászületésével kapcsolatos munkálatokat. A cél az volt, hogy ZöldBázis Turistaközpont néven egy korszerű ökoturisztikai létesítményt hozzon létre, amely egyben méltó módon tiszteleg a terület nagy múltra visszatekintő repüléstörténeti hagyományai előtt - olvasható a közleményben. 

Fotó: Vajda Bertalan / Pilisi Parkerdő Zrt.

2014 tavaszán adták át a hármashatár-hegyi Erdő Ajándéka Erdei Iskolát, felújították a Hangár Bistrot, és korszerűsítették a rendezvényhangár tetejét. 2015-ben pedig megkezdték a kilátópont és a turistaház építését. A beruházásoknak köszönhetően mára rendezvényközpont, étterem, erdei iskola, kilátópont és most már egy minden igényt kielégítő turistaház is várja a látogatókat csodálatos budapesti panorámával.

Az egykori pilótaotthonként funkcionáló, teljesen újjászületett Hármashatár-hegyi Turistaház
Koller József Ybl-díjas tervező munkáját dicséri. Az épületben 38 férőhelyet alakítottak ki: a vendégek 12 kétágyas, 8 és 6 ágyas szobákban pihenhetnek. A látogatók rendelkezésére áll egy közösségi helyiség is, teljesen felszerelt konyhával. A turistaházat az érdeklődők idén ősztől használhatják.

Fotó: Vajda Bertalan / Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a „Bejárható Magyarország" programhoz kapcsolódó turisztikai fejlesztéseivel arra törekszik, hogy a természetjárókat megfelelő infrastruktúrával és szolgáltatásokkal fogadó turistaparadicsomként működhessen. A hármashatár-hegyi fejlesztések esetében mindez Budapest belvárosától alig negyedórányi távolságra valósult meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek