Gondolta volna? Komáromban kell keresni a világ egyik legfinomabb csokoládéját

  Gondolta volna? Komáromban kell keresni a világ egyik legfinomabb csokoládéját.

   A gasztronómia egyik legnagyobb presztízsű díját, a „gasztronómiai Oscar-díjnak" is nevezett elismerést vehette át egy komáromi csokiműhely lelkes vezetője, Papp Vargha Katalin a londoni Great Taste Awards 2017 versenyen.

  Egy mindenre elszánt fiatal nő a tűsarkú cipőt és a kiskosztümöt cserélte le a csokiért. Évekkel ezelőtt Brüsszelben ejtette rabul a csokoládé, ahol marketing-kommunikációt tanult - írja a Turizmus Online.

  „Nagyon szeretek járni-kelni a világban, és mindig mindent ízlelni, kóstolni, szaglászni. Innen jönnek folyamatosan az inspirációk. Eszem valamit, ami annyira ízlik, olyan jó a fűszerezése, hogy megpróbálom valahogy csokiba forgatni. Általában így keletkeznek ez a kreációk" – mondta.

  Fotó: Chocomaze / Facebook

  Különleges édességeit kezdetben otthon, a konyhában kísérletezte ki. Idővel aztán manufaktúrát indított Chocomaze néven, és egyedi kreációinak köszönhetően beindult az üzlet; számos elismerést gyűjtött be, és ma már az egész országban ismerik kézműves remekeit.

  A 2017-es gasztro-Oscart egy Alto del Sol fantázianevű kézműves csokoládéval nyerte el, ami egy perui termőterület szelektált csokoládéja, tonkababbal és aridongyümölccsel fűszerezve. A csokiműhely egyébként két évvel ezelőtt is begyűjtött már egy elismerést a Great Taste Awards zsűrijétől - akkor egy vörösborhoz készült, Pinot Noir elnevezésű csokoládéköltemény vívta ki az elismerést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!