Egy túrázó nő egy hétig várta, hogy kimentsék az ausztrál vadonból

Hat éjszakát töltött egyedül az ausztrál vadonban egy dél-koreai nő, akire helyi idő szerint csütörtökön találtak rá a keresésére indult katonák, rendőrök - olvasható az MTI hírei között.

A Queensland államhoz tartozó Tully Gorge Nemzeti ParkForrás: AustralianCamera / Shutterstock

A 25 éves Joohee Hant múlt csütörtökön látták utoljára a Queensland állambeli Tully egyik élelmiszer-áruházánál, a nő másnap reggel kirándulni indult a szomszédos Mount Tyson település egyik nemzeti parkjába. A queenslandi mentőszolgálat munkatársa, Hannah Gaulke szerint Han, aki egy barátjának telefonon elmondta, hogy hova készül, felmászott egy hegyre és fotókat készített a tájról, majd megcsúszott, leesett és órákra eszméletét vesztette. Hannak sikerült átvonszolnia magát a bozótoson, azonban elakadt, miután elért egy sziklás vízeséshez, ahol aztán hat napig várta, hogy kimentsék. A fiatal nő eltűnését csak napokkal később, szerdán jelentették a barátai és akkor meg is indult a keresés. Han segélykiáltását már szombaton meghallotta valaki, de az illető csak csütörtökön értesítette a hatóságokat, amikor hallott a nő eltűnéséről.

A bajbajutottat még aznap megtalálták a katonák és a rendőrök. A fiatal nő kiszáradt és megviselték az időjárás viszontagságai, de mindezek ellenére viszonylag sértetlenül megúszta a történeteket. "Hat nap hosszú idő a bozótosban, különösen, ha az ember nincsen rá kiképezve" - mondta Steve Kersley rendőrfelügyelő, hozzátéve, hogy Han hosszú nadrágot és hosszú ujjú felsőt viselt és egy esőkabát is volt nála, ami melegen tartotta. Hant mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről és Tullyba vitték, ahol kórházba szállították.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek