A Roxfort Expresszel menekítettek ki egy vadonban rekedt családot

A Roxfort Expresszel menekítettek ki egy vadonban rekedt családot

 

A Harry Potter-filmek Roxfort Expresszeként híressé vált Jacobite gőzmozdony érkezett egy vadonban rekedt hatfős család segítségére a skót felvidéken. Jon Cluett, felesége és négy gyerekük az Eilt-tó partján pihentek egy házikóban, amikor péntek reggel arra ébredtek, hogy egy hatalmas vihar elsodorta a kenujukat, írja az MTI. A családnak több kilométert kellett volna megtennie a mocsaras tájon, hogy visszaérjen az autóhoz, ezért Cluett felhívta a rendőrséget, hogy megkérdezze, van-e bármilyen mód a kimenekítésükre.

"Megbeszéltük a következő arra járó vonattal, hogy vegye fel magukat és nem fogják elhinni, de épp a Roxfort Expressz lesz az. A gyerekei imádni fogják" - idézte fel Cluett a rendőr szavait, hozzátéve, hogy 6 és 12 év közötti gyerekei nagyon szeretik a varázslótanonc kalandjait.

Fotó: Phil Scott / Wikipedia

 

"Ismerik a Harry Potter-filmeket és tudják, hogy a skót felvidéken forgatták őket, de csak a vonat megérkezésekor állt össze a kép a fejükben" - tette hozzá Cluett, aki a közép-skóciai Stirling egyik templomának lelkésze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek