Hosszabb lett a Kéktúra útvonala a balatoni szakaszon

  Hosszabb lett a Kéktúra útvonala a balatoni szakaszon.

  Változott az Országos Kéktúra útvonal Csobánc és Mindszentkálla közötti szakaszának nyomvonala a tulajdonosi lezárások és a tervezett lezárások miatt. Az új útvonal 440 méterrel hosszabb, szintben pedig öt méterrel több, mint a régi - írja weboldalán a Magyar Természetjáró Szövetség.

  Az új útvonal kezdetben egy erdőben haladFotó: Magyar Természetjáró Szövetség

  A lezárás egyrészt a Köves-hegy nyugati oldalában futó, a diszeli aszfaltútra leérkező kék útvonalát érintette. A kék jelzés itt egy rövid szakaszon magánterületen át vezetett, annak tulajdonosa azonban a kihelyezett táblák alapján nem járult hozzá a turisták áthaladásához. Innen nem messze, a Köves-hegy keleti oldalában, a Mindszentkálla felé lefutó oldalon is lekerítést tervez az ottani tulajdonos.

  Így az új útvonal az Országos Kéktúra által korábban érintett Mindszentkállát már elkerüli, de a jelenlegi kék útvonalon, a kék négyzet jelzésen elérhető a faluközpont. A részletes útvonal-leírást a szövetség oldalán érdemes tanulmányozni.

  Az út egy magasles mellett is elvezetFotó: Magyar Természetjáró Szövetség

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  A Balaton-felvidék is toplistás az utazási szakértők és bloggerek szerint
  Európai viszonylatban is menő a Balaton északi partja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!