Videó: Betört egy medve a marosvásárhelyi állatkertbe és pusztított

A Marosvásárhely fölé emelkedő dombon, Somostetőn egyre több medve tűnik fel a közeli utcákban de az ott található állatkertbe is bementek már, bár kárt ugyan nem tettek ott. Valamivel több mint egy hónappal ezelőtt a polgármesteri hivatal által megbízott vadászegyesület csapdába csalta és áthelyezte az egyik medvét.

Az állatkertbe ment zsákmányt szerezni a medve - illusztrációForrás: Shutterstock/Benny Marty

Csütörtökön hajnalban azonban egy példány már nem elégedett meg ennyivel: megfogott és széttépett egy őzet, majd a pelikán úsztató mellé is bemászott.

Az állatkert aligazgatója, Kopacz András a Maszolnak elmondta, az önkormányzat és a vadászegyesület döntése nyomán újabb csapdát helyeznek el a Somostetőn és miután befogják, ezt a medvét is áthelyezik. Az állatkert közölte, sem befogadni, sem elaltatni sem lelőni nem tud semmilyen oda betérő vadállatot, mert az orvvadászatnak minősül.

Nem ez az első eset, hogy medvék törnek be a népszerű állatkertbe. Mi is írtunk arról, hogy tavaly februárban egy kétbocsos anyamedve bukkant fel a népszerű marosvásárhelyi állatkertnél. A lakosokat akkor arra kérték, hogy az éjszakai órákban ne használják a somostetői futópályát, és ha medvét látnak, tárcsázzák az 112-es sürgősségi hívószámot. Biztonsági okokból pár órára be is kellett zárniuk a létesítményt, mert egyik éjszaka a medvék bemásztak a létesítmény területére, hogy a közeli szemeteskukánál lakmározzanak. Akkor Szánthó János igazgató úgy nyilatkozott, hogy az anyamedve kétéves bocsaival csupán 50 méter távolságra volt az állatkerti állatok karámjaitól. 

Tavaly májusban pedig már arról számoltunk be, hogy medvedömping van Marosvásárhely környékén, ahol több mint harminc medvét tartanak nyilván a vadásztársaságok Marosvásárhely metropoliszövezetében. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek