Vadon élő medvék törtek be a marosvásárhelyi állatkertbe

Vadon élő medvék veszélyére figyelmezteti a látogatókat a marosvásárhelyi állatkert, mivel egy kétbocsos anyamedve bukkant fel a napokban többször a romániai létesítmény környéken - adta hírül az MTI.

A népszerű marosvásárhelyi állatkert közösségi oldalán figyelmeztette a látogatókat és a lakosságot a vadon élő medvék megjelenésére. Az utóbbi napokban három barna medve bukkant fel többször az állatkert és a Somostető térségében, és arra intették a látogatókat, hogy legyenek körültekintők.

A térfigyelő kamerák rögzítették a medvék felbukkanásátForrás: Facebook/Primăria Târgu Mureș - Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Kérték őket, hogy az éjszakai órákban ne használják a somostetői futópályát, és ha medvét látnak, tárcsázzák az 112-es sürgősségi hívószámot. A medveveszélyről értesítették a polgármesteri hivatalt, mely az előírásoknak megfelelően mihamarabb igyekszik orvosolni a helyzetet - írták.

Az állatkert környékén a héten több éjszaka is felbukkant a három barna medve, legutóbb péntekre virradóra rögzítették jelenlétüket a térfigyelő kamerák. Hét elején biztonsági okokból pár órára be kellett zárni a létesítményt, mert előző éjszaka a vadon élő állatok megrongálták a kerítést és bemásztak a létesítmény területére, hogy a közeli szemeteskukánál lakmározzanak.

Szánthó János igazgató úgy nyilatkozott, hogy az anyamedve kétéves bocsaival csupán 50 méter távolságra volt az állatkerti állatok karámjaitól. Az Adevarul beszámolója szerint nem ez az első alkalom, hogy medvék bukkannak fel a környéken, tíz éve kecskéket, a hetvenes években bölényeket öltek meg az állatkertbe betörő nagyvadak. Az igazgató szerint az, hogy egyre közelebb merészkednek a létesítményhez, azt jelzi, a medvék már otthonosan érzik magukat a környéken.

(A borítókép forrása: Facebook/Primăria Târgu Mureș - Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek