Videó: Ilyen természet alkotta medencékben strandolhatsz a görög szigeteken

Azok számára, akik ezen a nyáron a Földközi-tenger felé tartanak, nincs is jobb módja annak, hogy élvezzék a csillogó azúrkék tengert, mint a görög szigeteken található számos természetes medencékben lubickolva. A sziklaképződményeket, hasadékokat, fjordokat kristálytiszta, türkizkék víz tölti meg, ahol elmenekülhetünk a mindennapi élet nyüzsgése elől, természeti szépségekkel körülvéve. Mutatjuk, hol találod őket!

Szarakiniko, Mílosz

A görögországi Mílosz szigetén található Sarakiniko Beach a fotózások és videófelvételek kedvelt helyszíne a víz és a szél által teremtett holdbéli tájnak köszönhetően.

Forrás: Line Lasserre

A hófehér vulkáni kőzet hihetetlen képződményeit az északi szelek által felkorbácsolt hullámok ereje csipkézte lenyűgöző formákká. A sziklaképződményekbe egy fjordszerűség is betüremkedett, megalkotva egy hosszúkás strandot az ide tévedők óriási örömére. Nem meglepő módon ez az egyik legtöbbet fényképezett hely az Égei-tengeren.

Gala Beach, Ano Koufonisszi

A Gala Beach egy rejtett gyöngyszem a görögországi Ano Koufonissi szigeten, az Égei-tengerben. A strand egy hatalmas, sárgás sziklából áll, amelyet az Égei-tenger vize érdekes alakzattá formált az évszázadok során. A sziklán belül egy természetes „úszómedence jött létre, amely az időjárástól és a napszaktól függően a leglátványosabb színeket ölti.

A terület fehér homokja és a szikla vakító színe miatt ebbe a természetes medencébe bekerülő víz olykor csillogó, gyöngyházas tónusú, amely a tej színéhez is hasonló. Ezért nevezik a strandot Galának, mivel a „gala" (γάλα) görögül „tejet" jelent.

Kalypso, Kréta

A Kalypso strand Rethymno déli részén található Krétán, Görögország legnagyobb szigetén. Itt az Égei-tenger egy keskeny csatornát vágott a szárazföld belsejébe, és tiszta, kék vizű természetes medencét alkotott.

A Kalypso korábban a kalózok népszerű búvóhelye volt, ezért a helyiek „kalóz-fjordként" is emlegetik. Már nincsenek tengeri haramiák az öbölben, de rendkívül gazdag a tengeri élővilág, amit te is megcsodálhatsz. A félreeső hely kiváló a kikapcsolódásra és a pihenésre. Sznorkelezni is lehet a helyszínen vagy kipróbálni különféle vízi sportokat. 

Seitan Limania, Kréta

Kréta számos strandnak ad otthont természetes medencékkel és öblökkel. A  hosszúkás Seitan Limania egy lenyűgöző példa erre a sziget nyugati részén.

A strand voltaképpen egy rövid fjordocska, amely bekanyarog a kétoldalt magasodó csupasz sziklák közé. A neve török eredetű, és azt jelenti, az Ördög kikötője. A Seitan Limania nem kiépített strand, ezért tanácsos a látogatóknak ételt és italt hozniuk magukkal. Megeshet, hogy a kissé rámenős hegyi kecskékkel is osztozniuk kell a finom falatokon. 

Giola-lagúna, Thászosz

A Giola szintén egy természetes medence, amelyet sziklás képződmények alkotnak, és a görögországi Thászosz szigetén található. A medencét körülvevő sziklák 8 méter magasra emelkednek, így a magabiztos úszók és a levegő vakmerő bajnokai előszeretettel ugrálnak a magaslatokról az átlátszó vízbe. A Giola-lagúnát autóval, majd egy sziklás ösvényen lefelé gyalogolva lehet megközelíteni, ezért felkereséséhez ajánlott a megfelelő lábbeli viselése és persze az óvatosság.

(Forrás: greekreporter.com)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek