Mainau, a Bodeni-tó lenyűgöző virágos szigete

Ha egy németországi utazás során a Bodeni-tónál jártok, Mainau, a tóban álló sziget szokatlan természeti élményeket és mesés látnivalókat kínál. Tavasszal hihetetlen virágoskertjeiről ismert, melyet körülvesz a kék víz. Gyertek, nézzetek körbe!

Forrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr

Hatalmas virágoskert

Mainau szigete 45 hektáros területen fekszik Németország távoli délnyugati részén, Svájc és Ausztria közelében, és egy híd köti össze a szárazfölddel, amely könnyen megközelíthetővé teszi. A Bodeni-tó felől menetrend-szerinti hajóval is megközelíthető, ami a sziget keleti végében köt ki.

Forrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr

A sziget 1853 óta a Bernadotte család tulajdonában van, akik azóta jelentős összegeket fektettek a sziget helyreállításába, és páratlan turisztikai látványossággá alakították. Az egész sziget valójában egy hatalmas, színes kert, amely az év bármely szakában pihenésre és az anyatermészettel való találkozásra hív.

Forrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr

A sziget az évszakoktól függően eltérően mutatkozik meg, de a legszebb arcát mindenképpen márciustól szeptemberig láthatjátokk. Általában április-májusban virágzik a nárcisz és a tulipán, nyáron a rózsakert és az olasz kertek virágai fogadák a látogatókat, míg az ősz közeledtével a dáliák is megjelennek. Még télen is élvezhetjük a sziget többi látnivalóját.

Forrás: Mario Krpan/Shutterstock

Látnivalók tárháza

Séta közben különböző témájú területekre tévedhetünk, mint például a fenyők sugárútjára vagy a hihetetlen Arborétum évszázados fáihoz. A sziget további csodákat is kínál, amelyeket érdemes felfedezni. Akárcsak a Pálmaház, egy nagy és pazar üveg- és fémüvegház, amelyben különféle pálmafák találhatók. Az üvegházban egy kicsi és hangulatos kávézó is található, ahol kellemesen felfrissülhetünk.

Forrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr

Mainau szigetének legérdekesebb látnivalói közül kiemelkedik a Pillangóház, Németország második legnagyobb ilyen jellegű építménye. Kétségtelenül kihagyhatatlan látogatás, amely lehetőséget kínál e pompás példányok 120 különböző fajtájának megcsodálására a világ minden tájáról.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Felix Kastle

Aztán ott van a barokk stílusú Német Lovagrend palotája, Giovanni Gaspare Bagnato munkája, amelyet az ő felügyelete alatt építettek 1739-től 1746-ig. Egyes helyiségek nyilvánosak és rendezvényeknek, bemutatóknak vagy kis kézműves piacoknak adnak otthont. A palotától nem messze található a szintén barokk és falfestményekkel gazdagon díszített Szent Marien-templom.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Warnack

Mainau szigete kétségtelenül kötelező állomás a Bodeni-tó csodáiban gyönyörködni vágyók számára, nem csak a természet, a kertek és a pihenés szerelmeseinek, hanem sok családnak is, köszönhetően a sokféle játék- és szórakozási lehetőségnek, amelyet a látogatók számára alakítottak ki.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Felix Kastle

(Forrás: siviaggia.it)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek