Megváltozhat Manhattan látképe: új látványosság épül a Szabadság-szobor mellé

A New York-i metropoliszról készült tipikus fotókról nem maradhatnak el a felhőkarcolók és a város jelképe, a Szabadság-szobor sem. Úgy tűnik, ez hamarosan kiegészülhet, hiszen újabb látványosságot kaphat a Nagy Alma: egy az East Riveren úszó hatalmas, kereszt alakú medencét, melyet éppen a Szabadság-szobor lábai elé terveznek megépíteni.

Forrás: Friends of +POOL, Northfoto/lakaskultura.hu

Az ötlet nem mai: közel 14 éve van szó a megvalósításáról, és bár a terv már eddig is megosztotta a világváros lakóit, mára a megvalósulás küszöbére került az innovatív koncepció. A terv pedig nem más, mint + POOL nevet viselő medence megépítése, mely az East River felszínén lebeg majd. A medence fala egy speciális szűrőrendszer is lesz egyben, mely a folyó vizét tisztítja meg, így a medencetérbe nem drága vezetékes víz, hanem az East River mikrobiológiailag tiszta vize kerül majd. 

Forrás: Friends of +POOL, Northfoto/lakaskultura.hu

A medence különböző igényeket fog kielégíteni, egyszerre lehet gyermekmedenceként, pihenőmedenceként, vízi sportokra és körúszásra használni. 

A tervek szerint a medencét idén nyáron nyitják meg a tesztelésre, és a következő évben akár már úszni is lehet benne – írja a lakaskultura.hu.

(Címlapfotó: Getty Images via AFP Getty Images/Eugene Gologursky - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek