Ezek ma a világ legolcsóbb úti céljai

Egy tanulmány megvizsgálta, melyek a legolcsóbb úti célok a világon 2024-ben, a lista pedig inspirálóbb lett, mint gondoltuk! Csupa egzotikus ország szerepel a 10 legmegfizethetőbb úti cél között. Mutatjuk, hova utazz, ha vékony a pénztárcád!

Úti célunk megválasztásakor elsőként többnyire azon gondolkozunk el, hogy hová vágyunk a leginkább, melyik ország kultúrája és látnivalói a legvonzóbbak a számunkra. Aztán jöhetnek a praktikus szempontok: egyáltalán nem mindegy, hogy mennyibe kerül a szállás, a vacsora és a közlekedés az adott helyen. Ennek járt utána a WeThrift nevű e-kereskedelmmel foglalkozó cég legújabb kutatásában, amiben megvizsgálta, melyek a legolcsóbb úti célok a világon jelen pillanatban.

Marokkó, MarrákesForrás: Shutterstock/Olena Znak

A kutatás a közlekedés, a turisztikai látványosságok a szállás és az étkezés költségeit hasonlította össze a világ különböző, turisták által kedvelt városaiban. 

A 80-ból 69,2 pontot ért el az első helyezett, India fővárosa, Újdelhi. Egy helyi jellegzetes étel, a vajas csirke chaat például 2,22 euró (860 forint) és a közlekedés is rendkívül olcsó. Szállást egy hétvégére 45,60 euróért (17600 forint) foglalhatunk.

Isztambul a világ egyetlen olyan városa, ami két kontinensen helyezkedik elForrás: Shutterstock/Seqoya

A második helyen a vietnami Hanoi végzett, ahol egy jegy tömegközlekedésre átlagosan mindössze 0,27 euróba (105 forint) kerül. A harmadik helyen Kairó áll. Egy ital ára átlagosan 1,25 euró (485 forint) körül mozog, a látnivalókat pedig 44,4 euróért, (17 ezer forint) nézhetjük meg.

Egyiptom, GurdakaForrás: Karim / Wikipedia

Íme, a 10 legolcsóbb úti cél 2024-ben a WeThrift szerint:

  1. Újdelhi, India
  2. Hanoi, Vietnam
  3. Kairó, Egyiptom
  4. Isztambul, Törökország
  5. Gurdaka, Egyiptom
  6. Bali, Indonézia
  7. Bangkok, Thaiföld
  8. Marrákes, Marokkó
  9. Phuket, Thaiföld
  10. Rio de Janeiro, Brazília

Természetesen az adott helyen elköltött összeghez hozzájön még a repülőjegy ára, ami a távoli országokba nem mindig olcsó. Bár Újdelhibe átszállással 50 ezer forint körüli összegért is eljuthatunk, de a második helyezett Hanoiba már bőven száz felett van a jegyár májusban, és a két átszállás miatt nem is túl kényelmes a több mint egy napig tartó utazás.

Számunkra a listáról Isztambul a legkönnyebben megközelíthető, ahova a Wizz Airnek köszönhetően átszállás nélkül juthatunk el potom összegért: márciusra már 12 ezer forintért is találni jegyet. Az egyiptomi Gurdaga is megközelíthető közvetlen járattal, a jegy márciusra 15 ezer forint körül mozog a fapados légitársaság járatával és Marrakesbe is találhatunk 20 ezer forint alatt jegyet.

Forrás: Time Out, kiwi.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek