Vízum nélkül utazhatnak januártól a turisták ebbe a kedvelt egzotikus üdülőparadicsomba

A világ bármely részéről érkező látogatóknak januártól már nem lesz szükségük vízumra a Kenyába való belépéshez – nyilatkozta William Ruto, az ország elnöke december közepén. Ruto elmondta, hogy kormánya digitális platformot fejlesztett ki annak érdekében, hogy minden látogató elektronikus beutazási engedélyt kaphasson utazása megkezdése előtt – írja a CNN

Forrás: Shutterstock

„Nem kell többé senkinek a világ egyetlen sarkából sem a vízumszerzéssel törődnie, hogy Kenyába utazhasson" – mondta Ruto a fővárosban, Nairobiban tartott beszédében az ország függetlenségének 60. évfordulója alkalmából rendezett eseményen. 

Az ország első embere régóta szorgalmazza, hogy az afrikai kontinensen vízummentesen utazhassanak az emberek.

Az idegenforgalom létfontosságú szerepet játszik Kenya gazdaságában. Az Indiai-óceán partvidékén kedvelt fehér homokos, pálmafás üdülőhelyek sorakoznak, például az ország második legnagyobb városában Mombasában és annak környékén, amely a tengerparti nyaralóturizmus fontos központja. Emellett Kenya lélegzetelállító nemzeti parkok sokaságával várja az utazókat, ahol a természetes élőhelyükön figyelhetők meg a vadállatok. A magyar utasok előszeretettel kombinálják a kenyai szafarit, tengerparti nyaralással a Tanzániához tartozó Zanzibár szigetén.

Forrás: Shutterstock

„Kenya üzenete nagyon világos az emberiség számára: Isten hozott itthon!" – tette hozzá az elnök, aki kijelentésével utalt arra is, hogy az emberiség bölcsőjeként tekintenek világszerte országukra. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek