Hogyan lesz vacsora az erdőben szedett növényekből? - könyvajánló

45 vadon gyűjthető, a lehető legtisztább forrásból származó növény szerepel az "Ehető Erdő" című új kötetben, melyből megtudhatjuk többek között, hogy melyik az a gyümölcs, ami minden parkban megterem, mégis Iránból importálják. Választ kapunk arra is, hogyan lesz izgalmas fogás a salátaboglárkából és hogy milyen íze van a hagymaszagú kányazsombornak – olvasható az eszakerdo.hu oldalán.

Az Ehető Erdő könyv szerzői Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára "dzsindzsász" a bemutatón.Forrás: Észak Erdő Zrt.

A két szerző, Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára "dzsindzsász", azaz vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró összegyűjtött számtalan gyűjtési és feldolgozási trükköt, lelőhelyre vonatkozó információt és receptet. Szeretnék, ha minél több olvasó tudna arról, hogy az erdő és a mező kincsei nemcsak fenntartható forrásból származnak, és bárki számára elérhetők, hanem elképesztően finomak is. Az exkluzív megjelenésű kötetet gyönyörű fotókkal illusztrálták, a könyvből a növények felismerése, gyűjtése és feldolgozása is elsajátítható.

A természetben töltött idő bizonyítottan gyógyító hatással van ránk. A növények megismerésével, a felvillanyozó gasztronómiai kalandokkal pedig közelebb is kerülünk hozzá és a gyomrunkon keresztül fedezzük fel, hogy mekkora értékeket rejt - vallják a könyv szerzői.  

Az Ehető Erdő könyv segítségével mostantól bárki, aki a kosarával útnak indul a saját konyhájában próbálhatja ki a különleges, rendkívül értékes alapanyagokat, mindezért pedig csak a jóleső fáradtsággal kell fizetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek