Budapesttől Berlinig busszal? Érdekesebbek a megállók, mint gondolnátok

Beköszöntött az év legszínesebb időszaka, és eljött a legideálisabb időszak arra, hogy meglátogassuk
Közép-Európa kisebb történelmi városait is. Ha nem tervezünk nagy utazást, de szívesen kirándulnánk külföldön, akkor a környező országok kisvárosai jó úti célnak bizonyulhatnak, hisz tele vannak történelemmel, kultúrával és varázslatos látványosságokkal. A következőkben megismerkedünk négy ilyen várossal: Bad Schandau, Liberec, Brno és Dresden.

Brno: A nyugodtabb Prága

Brno (németül Brünn) egy hamisítatlan cseh nagyváros, ám mégsem annyira turistáktól nyüzsgő, mint Prága. Viszont tele van izgalmas sztorikkal és különleges kultúrával. A városban található a híres brnoi vár, amely a középkor óta őrzi a várost. A várban múzeumok is találhatók, melyek a régió történelmi hagyatékait tárják elénk.

A brnói Spilberk várForrás: Pavellllllll/pixabay.com

A hideg hónapokban a látogatók számára ajánlott egy sétát tenni a brnoi óvárosban, ahol számos különleges hangulatú kávézó, étterem és kocsma található, egy forró házias leves, vagy egy tányér húsos batyu mindig jól esik. Azoknak, akik érdeklődnek a művészet és a kultúra iránt, a Moravska Galéria és a Janácek Ház is fontos állomás lehet.

Bad Schandau: A természet ölelésében

Bad Schandau egy gyönyörű kisváros, amely a Cseh-Sluknov-földszoros és a Szász-Svájci Nemzeti Park között helyezkedik el. Ez a hely tökéletes választás azoknak, akik a természet közelségében szeretnének kikapcsolódni.

Forrás: Unsplash.com

Történelme messzire nyúlik vissza, a város már a 18. században is ismert volt gyógyító hatású termálvíz forrásának köszönhetően. Ezt a mai napig élvezhetjük az itt található Toskana-Therme Spa exkluzív fürdőben.

A Schrammsteine sziklaképződmény minden évszakban varázslatosForrás: Unsplash.com

Szász Svájc leglátványosabb sziklaképződménye, a Schrammsteine is könnyen megközelíthető a városból, és kiváló lehetőséget kínál azoknak, akik természetközeli aktív kikapcsolódásra vágynak, hiszen itt lehetőségük van túrázásra és hegymászásra is.

Liberec: Szórakozás az egész családnak

Csehország hatodik legnagyobb városa a cseh Manchesternek is nevezett Liberec nagyszerű célpont akkor is, ha egy könnyű városi sétára vágyunk, de akkor is ha szórakozni szeretnénk. Hiszen a város főbb látványosságai közé főleg történelmi épületek tartoznak, mint a neoreneszánsz városháza és Valdstejn-félfából épült házak.

A libereci VárosházaForrás: Jan Pedersen's / flickr / CC BY-NC-ND 2.0

Ezeken túl megtalálható a városban a legrégebben nyílt cseh állatkert, illetve a Babylon központ is. Utóbbiban vízi parkot, vidámparkot és Európa legnagyobb tükörlabirintusát találjuk, így itt az egész családnak lehetősége nyílik a kikapcsolódásra.

Dresden: A művészet és a történelem városa

Dresden, a németországi Szászország fővárosa, egy másik olyan kisváros, amely megéri, hogy a felfedezésére szánjunk egy hétvégét. A város híres a gyönyörű barokk építészeti remekműveiről, mint például a Drezdai Székesegyház és a Zwinger Palota.

Éppen le megy a nap a csodálatos Frauenkirche mögöttForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A hideg időben a múzeumok a legjobb helyek a melegedésre, és Dresden számos kiemelkedő művészeti és történelmi múzeummal áll rendelkezésünkre. Az Alte Meister Galerie a világhírű műalkotások gyűjteményével büszkélkedik, míg a Drezdai Kereskedelmi Múzeum érdekes betekintést nyújt a város kereskedelmi történetébe.

Forrás: Flixbus.com / Press

Ezek a kisvárosok mindössze néhány órányi utazásra vannak Budapesttől, és a hideg évszakokban
kiváló célpontok lehetnek egy emlékezetes hétvégi kiránduláshoz. Rendkívül könnyen elérhetőek
nem csak autóval, hanem a Budapest és Berlin között közlekedő, költséghatékonyabb és fenntarthatóbb Flixbus járatokkal is. A buszokon elérhető wi-fi segítségével még út közben, az utolsó pillanatban is pontosíthatjuk a végső úti célunkat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek