Videó: Erdélyben már havazik, van, ahol a hókotrókat is bevetették

 A Transzfogarasi úton már lehullott az első hó. Sőt, a Maszol híre szerint hétfő reggel már a Hargita megye hegyvidékén is havazott. A térség webkameráinak felvételei szerint az első hó a Madarasi Hargitát örvendeztette meg, ahol viszont mínusz 2 Celsius fok körüli volt a hőmérséklet, és leszállt a köd. Az útkarbantartóknak már sót is szórniuk kellett a 15-ös országút Maroshévíz és Borszék közötti szakaszán.

 Érdekesség, hogy a korai hóesés ezen a vidéken nem annyira új dolog. A helyiek szerint a térségben volt olyan év, amikor már szeptemberben is havazott. Mindenhol persze most sem maradt meg a hó, így Hargitafürdőnél is csak szállingózott.

Forrás: Madarasi Hargita / Facebook.com

A közlekedéssel kapcsolatban a Brassó megyei regionális út- és hídügyi igazgatóság azt jelezte, hogy a Transzfogarasi út erdélyi oldalán, a Bilea-vízesés és az azonos nevű tó közötti szakaszon eltakarították a havat, és téli körülmények között zajlik a forgalom. A Bilea-tó és a vízesés közötti szakaszon 3 centiméter körüli a hótakaró, de egyelőre nincsenek közlekedési problémák - írja a magyarnemzet.hu

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek