Dubai megint a csúcsra tör: Olyan mélytengeri vasútvonalon dolgozik, amilyet még nem pipáltunk

Az Egyesült Arab Emírségek merész lépésre szánta el magát, és nyilvánosságra hozta legújabb tervét, ami bizony nem azoknak szól, klausztrofóbiában vagy a mélyvíztől való félelemben szenvednek.

A kép csak illusztrációForrás: Pexels Free / Ipiccy.com

Képzeljünk el egy vonatot, amely a nagy sebességgel halad az úti célja felé, de a mélykék tenger fenekén, miközben az ablakokból a tenger élővilága suhan el mellettünk. Az Egyesült Arab Emírségek pontosan ezt tervezi, ami egyszerre egy klassz koncepció, de közben elég félelmetes is.

A víz alatti vonatot új lehetőségként vetették fel azok számára, akik Dubai városából Indiai felé vennék az útjukat. A vonal Mumbait kötné össze a legek városával.

A Dubajból Mumbaiba tartó víz alatti vonatprojekt ötlete először 2018-ban merült fel, de mostanra úgy tűnik akár még valóssággá is válhat, csak rendkívül sok pénzre lenne hozzá szükség. Éppen ezért nem lehet siettetni a dolgot. Az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Tanácsadói Iroda jelenleg a megfelelő vonattípust keresi a mélytengeri projekthez. De az elképzelés az, hogy a két város között a vonat bizony 600-1000 km/h sebességgel is haladhatna - olvasható az Unilad.com cikkében.

Bár egy fantasztikus ötletről van szó, ha elkészül, nem ez lesz az első víz alatti vasútvonal, mivel az Egyesült Királyságot Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút már 1994 óta működik.

A Dubai-Mumbai vonal azonban más lenne, mert vizuális élményt is nyújtana az átlátszó ablakokkal, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy a szürke alagútfalak helyett a tengert csodálják teljes pompájában (bár, hogy a tervezett nagy sebességnél mennyit látnánk belőle, az kérdéses - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek