Kalapáccsal vert agyon egy halász egy védett cápát Floridában

A jelentések szerint egy év próbaidőre ítélték azt a floridai halászt, aki kalapáccsal ölt meg egy védett cápát – írja a New York Post. 

A 34 éves Brian Waddillt decemberben kapták el, amint kalapáccsal ütött egy védett fajhoz tartozó citromcápát az Indian Harbor-i Bicentennial Beach Parkban. Később a védett faj visszaengedésének elmulasztásával vádolták meg.

A felkavaró videófelvételen az látható, ahogy a férfi többször megüti a cápát, majd megfordítja a tehetetlen állatot, és a kalapács hátuljával kitépi a kopoltyúját. Ezután a tetemet visszahúzta a vízbe, mert észrevette, hogy felfigyeltek rá a járókelők.

Waddillt most 12 hónap próbaidőre ítélték, és 336 dolláros (kb 122 ezer forintos) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, valamint 250 dolláros adományt kell adnia a Brevard Állatkertnek – és el kell végeznie egy tanfolyamot is, amely kifejezetten a cápák védelméről szól. 

A citrom cápa fokozottan védett fajnak számítForrás: Shutterstock/Carlos Grillo

A citromcápa egyike a floridai 28 védett cápafajnak, és az állami törvények értelmében a halászok által kifogott védett egyedeket sértetlenül vissza kell vinni a tengerbe. A citromcápák akár 3 méter hosszúra is megnőhetnek, és több mint 25 évig élhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek