Meglepő fordulat: Ezt az ír látványosságot választották Európa legjobbjának

Ha Európa legjobb turisztikai látványosságaira gondolunk, valószínűleg olyanok jutnak eszünkbe, mint a Stonehenge, a Colosseum vagy az Eiffel-torony. Mind híresek és nagyszerűek, de egy nem várt  helyszín, most mindet legyőzte, és Európa vezető turisztikai attrakciója lett - és lehet, hogy éppen ott, ahol nem is gondoltuk volna - írja a Time Out.

A Guiness sörgyár DublinbanForrás: Shutterstock/Mark Gusev

A World Travel Awards gála 1993 óta minden évben az utazás, a turizmus és a vendéglátás legjobbjait díjazza, az európai turisztikai vezető attrakció kategóriában a győztes idén a dublini Guinness Sörfőzde lett. A jelöltek között szerepelt a londoni Buckingham-palota, a barcelonai Sagrada Familia és az athéni Akropolisz is.

Különleges kóstolókkal várják a látogatókatForrás: Shutterstock/Vanderwolf Images

A Guinness Sörfőzde először 2015-ben nyerte el ezt a díjat, és összességében ez Írország legmenőbb turisztikai látványossága is. Közvetlenül Dublin szívében található, és Írország híres sörének történetét meséli el, kóstolási lehetőséggel.

A tetőtéri bárból lenyűgöző kilátás nyílik DublinraForrás: Shutterstock/Cktravels.Com

A sörfőzde nem csak az a hely, ahol az elmúlt 250 évben a Guinnesst főzték, hanem betekintést nyújt a kulisszák mögé a világhírű sör elkészítésének rejtelmeibe is. Az épületben található egy moziterem, ahol régi Guinness-reklámokat vetítenek, és nemrégiben felújították a Gravity bárt is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az ír fővárosra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek