Ki kellett menteni a férfit, aki legfiatalabbként akarta átevezni a Csendes-óceánt

A 24 éves ausztráliai Tom Robinson szeretett volna a legfiatalabb lenni a világon, aki átevez a Csendes-óceánon, ám álmai céljára még várnia kell egy keveset. Múlt csütörtökön – 15 hónapig tartó földkerülő útjának utolsó szakaszán –, Robinsont egy tengerjáró hajónak kellett kimenekítenie, miután a csónakja felborult.

Robinson honlapja szerint csütörtökön a vészjelzője kioldott, figyelmeztetve édesapját, hogy valami nincs rendben. A webhelyen található frissítés szerint az incidenst egy váratlanul nagy hullám okozta, amely becsapódott apró hajójának főnyílásán, elöntve a kabinját. 

Péntek kora reggel a P&O tengerjárója, a Pacific Explorer vette fel a fiatalembert, aki felborult csónakja tetején pucéran kuporogva várta a segítséget. A férfit 100 mérföldre találták meg a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő ország, Vanuatu partjaitól. A BBC szerint napégés és kiszáradás miatt kezelték, de egyébként egészséges.

Hamarosan szárazföldre lép Tom Robinson a 15 hónapja tartó kalandos utazásának végénForrás: tomrobinsonboats.com

Robinson hétfőn hagyta el Vanuatut, és decemberre az ausztráliai Cairnsbe szeretne érkezni. Ez lenne a 15 hónapig tartó utazásának utolsó szakasza, mivel 2022 júliusában indult útjára Peruból. Weboldala szerint Robinson 2021-ben kezdte el építeni hajóját, ami 14 éves kora óta az első lépés az álma felé, hogy ő legyen a legfiatalabb, aki átevez a Csendes-óceánon – írja az insider.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek