Több mint ötven év után találtak rá egy hegymászó földi maradványaira a svájci Alpokban

Már korábban beszámoltunk róla, hogy svájci gleccserek olvadása folyamatosan zajlik, így egyre több elhagyott felszerelés és néha halálra fagyott hegymászó teste is előkerül. Júliusban egy harminchét éve eltűnt hegymászó maradványait találták meg egy svájci gleccseren, most pedig az Alpokban több mint ötven év után egy balesetet szenvedett hegymászó földi maradványaira bukkantak – adta hírül az MTI.

Mióta a svájci gleccserek olvadnak, egyre több hegymászó maradványa kerül elő - a fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock/Oliver Foerstner

A brit férfit hivatalosan is sikerült azonosítani, miután két hegymászó megtalálta a csontjait augusztus 3-án a Chessjen gleccseren Saas-Fee településének térségében. A maradványokat igazságügyi orvosszakértők vizsgálták meg a wallisi kórházban. 

Egy DNS-vizsgálat végül megerősítette, hogy az 1971 júliusában eltűnt férfi maradványait találták meg.

A kanton rendőrsége beszámolt arról is, hogy 1925 óta vezet listát az eltűnt hegymászókról. „A gleccserek visszahúzódása egyre több eltűnt hegymászót hoz felszínre, olyanokat, akiket évtizedekkel korábban jelentettek eltűntként" – tette hozzá a helyi rendvédelmi hatóság is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek