Illegális földalatti túrákat szerveztek turistáknak, az életükkel fizettek érte 

Nyolc ember – hét turista és idegenvezetőjük – holtteste került elő keddre a moszkvai csatornarendszerből, ahol vasárnap történt baleset egy vezetett földalatti túrán – írja az MTI, a TASZSZ orosz állami  hírügynökségre hivatkozva.

A város alatt meghúzódó moszkvai csatornarendszerForrás: Shutterstock/Andrei Korolevskii

A heves esőzések miatt vasárnap olyan hirtelen emelkedett meg a Nyeglinka folyó vízszintje, hogy az emberek nem tudtak a felszínre menekülni.

Mostanra a városnézésnek mind a nyolc résztvevőjét megtaláltuk. Valamennyien halottak. A kutatást befejeztük"– mondta egy mentő a TASZSZ-nak.

Az orosz Nyomozó Bizottság szerint a látogatás a csatornarendszerben, ahová csak az arra felhatalmazott dolgozók léphetnek be, illegális volt.

Büntetőeljárást indítottak az ügyben: három gyanúsítottat neveztek meg, egyiküket őrizetbe vették és vádat emeltek ellene, a másodikat rövidesen kihallgatják, a harmadik az Egyesült Arab Emírségekbe távozott hétfőn.

A nyomozók megkezdték a holttestek hivatalos azonosítását. A TASZSZ hétfői jelentése szerint az áldozatok között van a cég egyik alkalmazottja, a tizenöt éves lánya és a tizenhét éves unokaöccse. Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere "rettenetes tragédiának" nevezte az incidenst, és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Számos idegenvezető kínálatában szerepel a kiterjedt moszkvai csatornarendszer, amelynek egyes alagútjai még a XIX. században épültek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek