Fedezd fel ha mered: Ezek a legfélelmetesebb helyek Európában

Európa több száz éves, kísérteties kastélyaival, temetőivel és kápolnáival csak úgy vonzza a vakmerő turistákat. Ezek a hátborzongató helyek a történelem rejtélyes maradványait rejtik magukban, melyeket csak az igazán bátrak és erős idegzetűek képesek felfedezni. Íme néhány hely Európa legsötétebb oldaláról, ha egy igazi horrorfilmes utazásra vágysz.

1. A Boszorkányok kastélya, Ausztria, Unternberg

A Salzburgtól nem messze található unternbergi Moosham-kastélyt Európa egyik legkísértetesebb kastélyaként tartják számon. A területet több hektár sűrű erdő veszi körül, a magaslatra épült középkori kastély az egyik legszörnyűbb boszorkányüldözésének színhelye is volt.

Moosham kastély, AusztriaForrás: Shutterstock/Stgrafix

A boszorkánykastélyként is elhíresült épületben több száz nőt vádoltak meg boszorkánysággal, akiket könyörtelenül megkínozták, majd lefejeztek. A legenda szerint a lemészárolt nők szellemei a mai napig ott kísértenek. A Moosham kastély mindenki számára nyitva áll, ahol megtekinthetők a bírósági szobák és a kínzókamrák is. Az igazán bátrak egy éjszakát is eltölthetnek a kastély egyik szobájában, és hallhatják az éjszakai sikolyokat, valamint a kastély körül leselkedő megmagyarázhatatlan árnyakat, amelyről a kastély munkatársai is beszámolták.

2. Keresztek hegye, Litvánia

A Kereszthegy egy katolikus zarándokhely, egyben Litvánia kiemelkedő turisztikai látványossága, a Šiauliait Rigával összekötő főút mentén. Már több mint 100 000 különböző méretű keresztet állítottak ezen az apró dombon, amelyek közül sok a 19. század közepére nyúlik vissza.

Keresztek hegye, LitvániaForrás: Shutterstock/Ana Flasker

Feltételezések szerint a helyiek feszületeket, rózsafüzért, fényképeket és vallási ikonok szobrait helyezték el ide, miután a helyszínen látták Szűz Mária és a kis Jézus jelenését. Noha szent helynek tartják, az évek során számos kísértet-észlelésről számoltak be, és állítólag aki saját szemével látta a dombot, nagyon különös érzése volt. A törpék, a szívecskék és egyéb, a szent helynek nem megfelelő dolgok miatt nincs olyan érzésünk, mintha a szent földön járnánk,  ez a hely inkább egy titokzatos turisztikai látványossághoz hasonlít. 

3. Poveglia sziget, Olaszország

Poveglia egy elhagyatott sziget Velence és Lido között. A 14. századi bubópestis-járvány idején áldozatok ezreit szállították erre a szigetre a betegség felszámolása érdekében. 1922-ben pszichiátriai kórházat építettek a szigeten, amelyről a helyiek azt állítják, hogy az 1800-as évekig embertelen gyakorlatok, kínzások és öngyilkosságok helyszíne volt.

Poveglia, OlaszországForrás: Origo

Povegliára állítólag tilos belépni a turistáknak, de vannak utazásszervezők, amelyek meglehetősen borsos áron kínálnak kirándulásokat a szigetre. Állítólag sok korábbi látogató sikoltozást hallott a romos kórházból.

4. Párizsi katakombák, Franciaország

A párizsi katakombák egy 300 km hosszú alagútrendszer Párizs alatt, amely 6 millió ember csontvázmaradványaival van tele. A temetkezési hely 1786-ra nyúlik vissza, amikor a város temetői nem tudták elhelyezni az elhunytakat. 

Katakombák, PárizsForrás: Shutterstock/Heracles Kritikos

A csontokat sorban rendezték el, közéjük díszítésnek koponyákat helyeztek. Valahol a koponyák sorban helyezkednek el, máshol kereszt vagy szív alakban. A hosszú alagútrendszerből csak egy kis szakasz (körülbelül 2 km) vezetett túrák keretében látogatható. A szóbeszéd szerint a mai napig hallani lehet a nyughatatlan lelkek nyögéseit és sóhajtozásait.

5. Hoia Baciu erdő, Románia

A Kolozsvár óvárosától 9 km-re nyugatra található Hoia-Baciu erdő sokak szerint a világ egyik legborzongatóbb erdeje. Sokan számoltak be arról, hogy láttak szellemeket vagy hallottak furcsa hangokat az évek során.

Hoia Baciu erdő, RomániaForrás: Shutterstock/Andreil

Ez a hátborzongató európai hely 1968-ban szerzett hírnevet, amikor Emil Barnea katonai technikus fotókat készített az erdő felett lebegő állítólagos UFO-ról. Az erdő közepén egy kihalt növényzet is található, annak ellenére, hogy a tanulmányok semmi szokatlant nem mutattak ki a talajról. Számos látogató az erdő látogatása után szenvedett fejfájástól, hányingertől és ájulástól, ezért ha erre jársz, feltétlenül ügyelj az egészségedre.

(Forrás: Livetheworld.com, Hotels.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek