Meteorit talált el egy francia nőt kávézás közben

Egy franciaországi nő épp egy barátjával kávézott otthona teraszán, amikor eltalálta egy visszapattanó meteoritdarab  – írja a Futurism, francia lapok nyomán.

A nő egy hatalmas durranást hallott a szomszéd tető felől, a következő pillanatban pedig már egy erős ütést érzett a bordáin. Először azt hitte, hogy egy denevér ütközött neki, de később megtalálták a földre hullt rejtélyes objektumot. A kődarabot elvitték Thierry Rebmann geológushoz, aki megállapította, hogy vasat és szilíciumot tartalmaz, vagyis valóban meteorit lehet.

Ha beigazolódik, hogy a francia nőt tényleg egy meteorit találta el, akkor egy rendkívül ritka esemény túlélőjének tekinthető. Bár naponta rengeteg világűrből érkező objektum találja el a Földet, ezek túlnyomó részt lakatlan területeken, legtöbbször az óceánnál érik el a felszínt. Egyes számítások szerint annak az esélye, hogy egy embert eltaláljon egy meteorit nagyjából akkora, mintha kétszer nyernénk a lottón, vagy ha feldobnánk egy érmét, és az 44-szer egymás után fej lenne. "A mérsékelt égövi környezetünkben nagyon ritka, hogy megtaláljuk őket." – mondta Rebmann. "Egybeolvadnak más elemekkel. Ssivatagi környezetben gyakrabban előfordulnak." – tette hozzá.

A történelem során nagyon kevés jelentés érkezett arról, hogy embert talált el egy égből aláhulló kődarab. 1954-ben egy alambai nőt talált el egy visszapattanó, kilenc kilós meteorit, amely mély zúzódásokat okozott az áldozatnak. Az incidenst gyakran emlegetik a történelem egyetlen példájaként. 

A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Oliver Denker

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek