Fotók: A világ legboldogabb házai - Mosolyogjatok velük!

A különböző érzelmeket tükröző házakat, templomokat, nyaralókat, vagy éppen gyárakat több Instagram oldal is gyűjti a nagyvilágból, de ezek között sok olyat találni, ami nem valódi, létező épület, inkább digitális átalakítás eredménye.

Ezekből a gyűjteményekből azonban a Vinterior oldal összeszedte egy sorba azokat a csodálkozó, mosolygó, bajuszos, kiabáló, álmélkodó és lenéző homlokzatokat, amik tényleg léteznek. A fotók jól elkapták az épületek által direkt, vagy indirekt módon visszaadott érzelmeket. Nézzétek meg ti is őket, és mosolyogjatok egy jót, mert ez a kis gyűjtemény nem akar mást, mint jó kedvre deríteni minket.

A címlapképen egyébként egy világítótorony épülete látható, ami Nagy-Britanniában Bamburgh területén, a Northumberland partoknál áll. A kis épületet 1910-ben építette a Trinity House tervezőiroda.

Bamburgh nagyon meglepettnek tűnő világítótornya - ha nagyon beleképzeljük, még hallani is lehet, ahogy kiabál: "Váááááá, ott egy hajóóó!"Forrás: Shutterstock.com

Eredetileg a világítótorony lámpája a kis építmény mellett, egy 11 méter magas fémépítményen állt, de azt 1975-ben lebontották és a megújított jelzőfény, a nagyon meglepettnek tűnő, fehérre meszelt építmény tetején kapott helyet. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek