Európa legmagasabb tengeri szirtjén nyílt meg a Via Ferrata új útvonala

A Norvégia nyugati partján tornyosuló Hornelen-hegy most biztosan felkerül az adrenalin kedvelők térképére, ugyanis itt nyílt meg a via ferrata legújabb útvonala, ahol 860 méterről nyílik lenyűgöző kilátás a norvég fjordokra – írja a CNN. 

Via Ferrata - HornelenForrás: Facebook/Hornelen Via Ferrata

A Hornelan-hegy Fjord Norway turisztikai szervezet szerint ez Európa legmagasabb tengeri sziklája. Az új via ferrata útvonalat tavaly nyáron kezdték el építeni, és 2023. június 18-án nyitották meg a kellően bátor hegymászók előtt. 

„Mindenkit meglep a tengerből felemelkedő sziklafal meredeksége és a fjordokra nyíló szabad kilátás" – mondja Rogier van Oorschot, aki közel 9 évig dolgozott azon, hogy ez a projekt megvalósulhasson.

A bátor hegymászók 3 útvonal közül választhatnakForrás: Facebook/Hornelen Via Ferrata

Van Oorschot most vezetett via ferrata túrákat szervez a Hornelen-hegyre, a kihívásra vágyók három különböző nehézségű útvonal közül válaszhatnak. A legkönnyebb mászóút nagyjából 2 órán át tart és már 12 éven felüliek is teljesíthetik, míg a legnehezebb útvonal – amely egészen a csúcsig vezet fel – egy egész napos túrát jelent, és csak 16 éven felülieknek és jó kondícióban lévőknek ajánlják. A túrák árai 1095 és 1694 norvég korona (36 és 56 ezer Ft) között mozognak, attól függően melyik útvonalat választjuk. Bővebb információ a túrákról a Hornelen Via Ferrata oldalán olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek