Igazi ritkaság: Rózsaszín sáskára bukkant egy férfi a kertjében

Egy amatőr fotós egy igazi ritkaságot, egy rózsaszín sáskát kapott lencsevégre kertészkedés közben az angliai Walesben – adta hírül a BBC. 

Gary Phillips éppen virágokat metszett llandegfani otthona kertjében, amikor megpillantotta a különös színű rovart. Egyes szakértők szerint egy-egy embernek nagyjából 1 százalék esélye van arra, hogy életében láthasson rózsaszín sáskát. "Soha nem hallottam róluk" - mondta Phillips, aki azonnal fényképezőgépet ragadott, hogy készítsen néhány képet a különös egyedről. 

A zöld rétisáska az Egyesült Királyság-szerte előfordul, azonban – ahogy a neve is sugallja – ezek általában zöldek, barnák vagy a kettő kombinációja.

A kutatók úgy tartják, hogy a rózsaszín árnyalatért egy genetikai mutáció felelős. Az élénk színük miatt nem tudnak elrejtőzni a ragadozók elől, ezért nagyobb eséllyel pusztulnak el. 

Paul Hetherington, a Buglife nevű természetvédelmi szervezet munkatársa szerint a rózsaszín példányra eritrizmus jellemző, ami túl sok vörös pigment, illetve a túl kevés fekete pigment termelődésével jár. 

A borítókép forrása: Shutterstock/MiQ

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek