Naptejet mindenkinek! Hollandiában ingyen folyik az automatából

Ahogy egyre melegebb lesz nyáron hazánkban is, követendő példa lehetne a hollandok lépése, miszerint ingyenesen használható naptej-automatákat állítanak fel az országban több száz helyszínen. Az ötlet a Venlo-Venray kórház egyik bőrgyógyászának fejéből pattant ki, aki úgy gondolta, hogy a koronavírus-járvány idején fertőtlenítő folyadékokhoz használt készülékekbe a jövőben naptejet kellene önteni. 

Forrás: Shutterstock.com.com

A kórház pedig rábólintott, és egy egészségpénztár, valamint több települési önkormányzat támogatásával meg is indult a "naptej hadművelet". Az eredmény pedig az lett, hogy a hétvégén már használni is lehet majd az új automatákat Breda városának parkjában, illetve egy fesztiválon. 

A holland NOS hírügynökésg közlése szerint a jövőben egyebek között rendezvényeken, 120 iskolákban és sportegyesületekben is felállítanak naptej-automatákat, hogy mindenki megfelelően védekezhessen a Nap káros sugarai ellen. lát el 120 általános iskolát naptej-automatákkal.

 A bőrrák azon betegségek egyike, amely az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált Hollandiában. Szakemberek szerint a naptej jelenti a legjobb védelmet és fontos, hogy már gyerekkorban megszokássá váljon ez a védekezési forma.

"Pénzbe kerül, pár ezer euróba, de fontosnak tartjuk állampolgáraink és a látogatók egészségét" - hangsúlyozta Jacco Knape, Katwijk tengerparti üdülőváros polgármestere. "Látjuk, hogy emberek védelem nélkül napoznak és ez Katwijkban különösen gyakorta fordul elő, ami nem jó" - tette hozzá.

Forrás: MTI.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek