Innen lesz látható a következő teljes napfogyatkozás

2024. április 8-án teljes napfogyatkozás fogja átszelni az Egyesült Államokat Texastól Maine-ig. Ha még soha nem láttál teljes napfogyatkozást, akkor érdemes lesz egy amerikai utazást erre a dátumra időzíteni – adta hírül a Travel and Leisure.

Ezen égi jelenség során a Hold elzárja a nap fényét a Föld egy keskeny sávja felett, ami kísérteties nappali sötétséget eredményez néhány percre. Ennek a napfogyatkozásnak a leghosszabb időtartama 4 perc és 28 másodperc lesz Nazában, Durangóban, Mexikóban és Torreonban, Coahuila -ban.1991 óta ez lesz az első teljes napfogyatkozás Mexikóban.

A teljes napfogyatkozás a Csendes-óceán partjainál, az Egyesült Államokban Texas, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania, New York, Észak -Vermont és New Hampshire-ben is látható lesz, valamint Kanadában, Ontario, Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island és Newfoundland Island egyes részeit is keresztezi – írják a ferlap oldalán.

Teljes napfogyatkozás 2017-ben, New Yorkban.Forrás: Shutterstock/James Kirkikis

Érdemes jóval a napfogyatkozás előtt repülőjegyet és szállást foglalni ezen városokba, ugyanis a legutóbbi teljes fogyatkozásra amely 2017-ben volt az Egyesült Államokban, több mint 20 millióan utaztak. A csillagászok felhívják a figyelmet, hogy soha senki ne nézzen szabad szemmel a napba, mert maradandó optikai károsodást szenvedhet. A fogyatkozás biztonságos megtekintéséhez viseljünk a szaküzletekben vásárolt eszközöket, szemüvegeket. 

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/James Kirkikis)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek