A nemtörődöm házaspár lett az év természetfotója

Kihirdették a GDT(German Society for Nature Photography) Év Természetfotósa 2023 nyerteseit, a fődíjat a német wuppertali Silke Hüttche  „Egy házasság jelenetei" című fotójával vihette haza – adta hírül a TimeOut. 

Hüttche a díjnyertes képről így nyilatkozott: „Az a szokásom, hogy állandóan madarakat keresek, bárhol is vagyok. Minden alkalommal, amikor elhaladok a villanyoszlop mellett, felnézek, mert ott általában ülnek madarak. Egy szeptemberi napon, amikor felpillantottam, észrevettem, hogy a villanyoszlop egyik végén trónol egy madár, és röviddel azután, megérkezett egy másik. Ez izgalmasnak tűnt – a két madár egy pár vagy épp riválisok? Elővettem a fényképezőgépemet és vártam."

Az "Egy házasság jelenete" című kép lett az év természetfotójaForrás: Silke Hüttche

 

Kezdetben valamiféle interakcióra vágytam köztük. De úgy tűnt, nincs mit mondaniuk egymásnak, és folyamatosan ellentétes irányba néztek. Végül elbűvölt ennek a tökéletes szimmetriának a jelenete, és szerencsére mindkét madár elég sokáig mozdulatlanul maradt, amíg elkészítettem a kívánt képet." – mondta a fotós.  

Az idén beküldött 7000 képből 7 képet jutalmaztak díjjal a Madarak, Emlősök, Egyéb állatok, Növények és Gombák, valamint Tájkép kategóriákban. A többi díjnyertes fotót ide kattintva nézheted meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek