A magyarok még mindig imádják Horvátországot

A húsvéti hosszú hétvége alatt több mint 7 500 magyar turista választotta Horvátországot utazási célpontjának, és a 4 nap alatt összesen több mint 22 000 vendégéjszakát töltöttek az országban. A magyarok ezzel a 6. helyen állnak azon külföldi turisták között, akik Horvátországban töltötték az ünnepeket - olvasható abban a felmérésben, melyet a Horvát Idegenforgalmi Közösség tett közzé.

Crikvenica, a Kvarner-öböl szépséges üdülővárosaForrás: Crikvenicai Turisztikai Egyesület / Picasa

Ez időszakban a leglátogatottabb régiók a Kvarner-öböl, Isztria és Zágráb voltak.

2023 első három hónapjában eddig több mint 13 000 magyar turista látogatott el az országba, ami 32%-kal több a tavalyi számnál és 12%-kal haladja meg a 2019-es rekordév adatait. A magyar turisták az idei évben eddig összesen 39 200 vendégéjszakát töltöttek az országban, amely 24%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, illetve 32%-kal szárnyalja túl a 2019-es év azonos időszakában mért vendégéjszaka számot.

A legtöbb vendégéjszakát szállodákban (közel 25 000 vedégéjszaka) töltötték el az országba látogató magyarok, amely 38%-os növekedést jelent a 2022-es év első három hónapjához képest.

Érdekes tény, hogy 80%-os növekedés történt a kempinget foglaló vendégek körében.

Az utazók elsősorban Opatiját, Zágráb városát, a meseszép Rovinjt, Umag környékét, Rijeka és Porec városát, valamint Splitet és Dubrovnikot keresték fel. Ti melyik városban jártatok már ezek közül, és melyik a kedvencetek? Írjátok meg Facebook-hozzászólásban!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek