Lélegzetelállító felvétel, ahogy a villám belecsap Rio híres Krisztus szobrába

Egy fotósnak sikerült megörökítenie azt a lélegzetelállító pillanatot, amikor villám csapott Rio de Janeiro ikonikus, Megváltó Krisztus szobrába. A közösségi médiában elterjedt fotón jól látható a villámcsapás, amely a közel 30 méter magas szobor fejét érte. Íme, a pillanat, amikor  a villám lesújtott a világ legnagyobb Jézus-ábrázolására!

Fernando Braga volt a szerencsés fotós, akinek sikerült ezt a lenyűgöző jelenetet megörökítenie, amikor hirtelen zivatar érte el a partot. A fotót ezután az Instagramon tette közzé "ISTENI VILLÁM!!!" felirattal.

A képet múlt héten, pénteken, 18:55 körül készítette egy Nikon D800 fényképezőgéppel. A fotót a közzététele óta rengetegen megtekintették, csak a Twitteren több mint 20 millió alkalommal kattintottak rá. A kép számos Thorról és Zeuszról szóló viccet is szült.

Rio de Janeiro ikonikus, Megváltó Krisztus szobraForrás: Wengen/Pixabay

A Jézust ábrázoló, kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás Rio de Janeiro felett tornyosul több mint 600 méter magasan, a Corcovado-dombon. Az 1931-ben 700 tonna betonból épült szobor a város emblémájává, valamint Brazília nemzeti szimbólumává vált, mi több, ez Brazília leglátogatottabb műemléke.

A BBC szerint a szoborba évente három-öt alkalommal csap bele villám, de emiatt eddig még nem szorult javításra. Ugyanakkor a szobor jobb hüvelykujját „meg kellett gyógyítani", amikor egy 2014-es sztrájk során letörték – írja a nypost.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek