Tigris támadt vadászokra egy oroszországi kunyhóban

A szibériai tigris a világ legnagyobb macskaféléje, melynek egyik példánya támadt három vadászra egy kunyhóban a Habarovszki terület egyik természetvédelmi terültén. A vadászok szerint a ragadozó egy ablakon keresztült hatolt be, és egyiküket életveszélyesen megsebesítette.  Az egyik vadász azt állítja, hogy lelőtte a támadó nagymacskát, írja az MTI.

A szibériai tigris a világ legnagyobb macskaféléje - a fotó illusztrációForrás: Marcel Langthim/Pixabay

A 19 éves fiatalt, akinek komoly sebei voltak, kórházba szállították. A hatóságok vizsgálják, hogy egy korábban holtan talált vadásszal is tigris végezhetett-e.

Mivel a szibériai tigris védett faj, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, bár a férfiak azt állították, hogy másfajta vadakra indultak vadászni. 

A nemzeti park felhívta a figyelmet arra, hogy tigrisek élelem hiányában akár emberre is támadhatnak.

Hasonló figyelmeztetést tett közzé a habarovszki terület vezetése is. Úgy tudni, több "problémás tigris" is akad a környéken, amelyeket be akarnak fogni és a hatalmas térség távoli végeibe akarnak áttelepíteni. A hatóságok szerint a tigrisek élelem után kutatva egyre többször kerülnek konfliktusba emberekkel, mivel a térségben jelentősen kevesebb a vaddisznó a korábbi évekhez képest. 

Oroszországban az utóbbi tizenkét évben nagyjából 750 példányra megkétszereződött a szibériai tigrisek egyedszáma, a leopárdoké 30-ról 130 emelkedett ez idő alatt. A siker részben a nagymacskák védelmét szolgáló programok tartós finanszírozására vezethető vissza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek