Hónapok óta semmi jele Skócia legismertebb szörnyének

Hónapok óta senki nem látta Skócia leghíresebb szörnyét, a Loch Ness-i víziszörnyet, melynek hatalmas rajongótábora van világszerte és rengeteg követője, szörnyfigyelője a tó körüli vidéken. De még ők sem hallottak felőle már előző év októbere óta. 

A Loch Ness-i tó Fort Augustus partjáról nézveForrás: Shutterstock.com

Mondjuk a profi szörnyfigyelők annyira nem aggódnak, mert véleményük szerint a téli időjárás, a sok csapadék és a megváltozótt klíma visszahúzódásra kényszeríthette az állatot, ami a fel-felbukkanó illusztrációk szerint úgy néz ki, mint egy pleszioszaurusz.

A profi figyelők egyébként nem csak szabad szemmel pásztázzák a tavat, hanem webkamerákon keresztül is, melyeket a tó környékén élesítettek. Elmondásuk szerint ez a pár hónap kimaradás nem jelent semmit, nem kell pánikolni; Nessie felbukkanásaiban ugyanis nincs minta, talán csak annyi, hogy nyáron többen látják, mint a téli hónapokban.

Egy ideig az a szóbeszéd is járta, hogy a Loch Ness szörnye elvándorolt Skóciából, mivel egy hatalmas, kígyó jellegű kreatúra fejét látták Észak-Karolinánál, Amerikában. A szemtanúk szerint először a feje bukkant ki a vízből Atlantic Beach partjainál, majd a testét is látták, amint újra alámerül - írta a Mirror.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek