"Elfogadható áron" kelt el a "király" repülőgépe

A néhai Elvis Presley, a rock n' roll királyának 1962-es évjáratú privátgépét megmentették az enyészettől. A jobb napokat is látott masinát egy elhagyott járműveket felkutató és felújító floridai Youtuber vásárolta meg. Az árverésen 286 000 dollárt adott éret - adta hírül az Airportal. 

A Lockheed JetStar Elvis Presley egyik kedvenc magángépe voltForrás: Facebook/ GlobalAir.com/AME ALL RIGHTS RESERVED 2022/Matt Avery

A repülőgépet már 2017-ben is árverésre bocsátották, akkor 430 ezer dollárért cserélt gazdát, de az akkori vevő nem szállította el Roswellből, és 2018-ban újra licitre bocsátották. A mostani vevő Jimmy Webb, aki elhagyott járműveket kutat és vásárol fel, majd felújítja őket; a munkafolyamatokat pedig Youtube-videókban dokumentálja. Webb ugyan személyesen még nem látta a gépet, de a 286 ezer dolláros árat elfogadhatónak nevezte, már csak az Elvis-szimbolika miatt is.

A megszállott floridai Youtuber tervei szerint Elvis egykori gépét februárban szétszereli, majd Új-Mexikóból a floridai Tampa közelében lévő raktárába szállítja át. "Ez a művelet önmagában várhatóan 30 ezer dollárba kerül majd" – nyilatkozta Webb, aki az életben csak egyszer adódó lehetőségnek nevezte a gép megszerzését.

Az interneten elérhető adatok szerint a repülőgép négy hajtóműve és a pilótafülke több műszere is hiányzik, a festése a 40 évi tűző napon állástól megfakult, de a fedélzet eredeti berendezése sértetlen. "Azt csinálhatom, amit szeretek, azaz találok valamit, ami elromlott, és újra működésbe hozom, és nagyon jó tartalmat ad a műsornak, szóval minden szempontból csak nyerhetünk vele" – jelentette ki az új tulaj.

A gép felújítása után Webb azt tervezi, hogy a Lockheed JetStar-t turnéra viszi olyan repülőnapokra, mint a Sun 'N Fun, az EAA Airventure, és talán Las Vegasba is ellátogat majd. Elvisnek több magángépe is volt. A legismertebb, az énekes napokban elhunyt lányáról, Lisa Marie-ről elnevezett példány a memphisi Gracelandben áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek