Airbnb-alternatívák 2023-ban - Összegyűjtöttük a legjobb lehetőségeket

A magánszállások tekintetében még mindig az Airbnb a legnépszerűbb oldal, de egyre többen gondolják úgy, hogy kezd a saját sikerének az áldozata lenni. Szerencsére vannak alternatívák, amelyek közül válogathatunk.

Az Airbnb esetében a hatalmas választék egyben a minőség változatosságát is jelenti: előfordul, hogy az ízléses fotók után egyáltalán nem azt kapjuk, amit vártunk. Az árak is felszöktek, gyakran magasabbak, mintha egy sima szállodában foglalnánk szobát. Mivel rengetegen használják az oldalt, a forgalmasabb időszakokban nehéz jó apartmanokat kifogni, hacsak nem gondolkodtunk jó előre. A kezdeti személyessége is kezd eltűnni, egyre több az olyan szoba, ahol már csak online léphetünk kapcsolatba a szállásadóval.

Ilyen gyönyörű házat is kifoghatunkForrás: Shutterstock.com

Vannak azonban olyan szálláskereső oldalak, amelyek némileg kompenzálják a cég hiányosságait. Bár ezeken az oldalakon egyelőre kisebb a választék, de hol garantált minőséget, hol személyességet kapunk cserébe, sőt olyan oldalt is találtunk, ahol ingyenes szállások közül válogathatunk a házikedvencek gondozásáért cserébe!

Ha jártál már úgy az Airbnb-vel, hogy kiválasztottál egy fotón jól kinéző szállást, és csak a helyszínen derült ki, hogy a lépcsőház mennyire romos, a lakás pedig annyira lepusztult, hogy egy éjszakát sem bírsz ki benne, akkor érdemes utána nézned a Plum Guide-nak.

Forrás: plumguide.com/

A cég több mint 150 kritérium alapján vizsgálja meg, hogy az adott szállás elég színvonalas-e ahhoz, hogy szerepeljen az oldalukon, a zuhany nyomásától kezdve az ágynemű minőségéig szinte mindent tesztelnek. Mivel a jelentkező ingatlanoknak csak az 5%-át fogadják be, így biztos lehetsz benne, hogy magas minőségű apartmanok közül válogatsz.

Forrás: www.homestay.com/

A Homestay azt nyújtja, amit az Airbnb próbált a kezdetekkor. Azaz a házigazdák otthonaiban szállhatsz meg, miközben ők is otthon tartózkodnak, és a vendégükként kezelnek. Így nem csak egy szállást kapunk, hanem megbízható helyi kapcsolatokat is, amik bizony nagy segítséget jelenthetnek, ha idegen országban vagyunk. Elláthatnak minket tippekkel, tanácsokkal, rajtuk keresztül úgy ismerhetjük meg az adott várost, ahogy azt a helyiek élik.

A Sonder abban különbözik az Airbnb-től, hogy minden az oldalukon megjelenő ingatlan vagy a cég tulajdona, vagy bérli azt. Ez azt jelenti, hogy garantálni tudják, hogy az összes általuk kínált lakás színvonala megfelel az általuk előírt követelményeknek. Amit biztosan minden szállásukon megtalálsz, az a WiFi, a törölközők és az ágynemű, a kiváló minőségű kávé és az érintésmentes bejelentkezés.

Forrás: www.sonder.com/

A Sonder a rövid távú bérlés mellett hosszabb távú lakásbérlést is biztosít, így ha kipróbálnád a digitális nomád életet egy időre, érdemes itt is nézelődnöd. A világ 27 városában rendelkeznek ingatlanokkal, kínálatuk a középkategóriától a luxusig terjed, tisztaság tekintetében pedig a jobb szállodák színvonalát hozzák.

Ha hosszabb távú lakásbérlésben gondolkozol, akkor a Blueground nevű oldalt neked találták ki, amely kifejezetten a 30 napos vagy hosszabb tartózkodásra specializálódott. A lakásokat nem a cég birtokolja, de az általuk kínált ingatlanok berendezését ők végzik, így biztos lehetsz a színvonalban. Az ingatlanokban van Wifi, ágynemű, törölköző, teljesen felszerelt konyha és a fürdőszobai piperecikkek is a szállás részei.

Forrás: theblueground.com

 

Ez az oldal nem csak a digitális nomádoknak kiváló, hanem azok számára is, akik egy teljesen berendezett, átmeneti otthont keresnek, de nem szeretnének leszerződni egy egész évre. A Blueground több mint 5000 ingatlannal rendelkezik a világ 18 városában, Észak-Amerikában, Európában és a Közel-Keleten.

Ha ingyenes szállást keresel

Az olcsó minőségi szállás bárkinek elég jól hangzik, de mit szólnál hozzá, ha egyáltalán nem kellene fizetned egy igazi otthonért? Akármilyen lehetetlennek tűnik, ez is lehetséges.

Forrás: www.trustedhousesitters.com

Az „ingyenes" szállásokat azok kínálják, akiknek kertjük, háziállatuk van, de szeretnének elutazni egy időre. Ahelyett, hogy üresen hagynák a házaikat, kiadják őket, általában teljesen ingyen, cserébe az ingatlan és a kert gondozásáért. Sok esetben házi kedvencek is vannak a lakásokban, akiknek állatpanzióban való elhelyezése túlságosan költséges lenne. Ha érdekel a lehetőség, akkor az egyik legnagyobb és legnépszerűbb közösségi oldal, amelyhez csatlakozhatsz, a TrustedHousesiters. Egy díj ellenében regisztrálhatsz az oldalra, de ha már belépsz, a világ minden tájáról válogathatsz az ingyenes szállások közül.

Forrás: Findingtheuniverse.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek