A világ egyik legnagyobb vitorlásversenyén a magyar hajó is jó pozícióban van

FRISSÍTÉS: A versenyen a korábban háromszoros győztes és csúcstartó Andoo Comanche hajó ért célba elsőként december 27-én, magyar idő szerint 18 óra után.

Jól rajtolt a Cassiopeia 68, a mezőny magyar hajója a 77. Sydney-Hobart vitorlásversenyen. A 108 tagú mezőny hétfőn december 26-án, közép-európai idő szerint hajnali három órakor indult útjára. A verseny honlapja szerint a magyar hajó 11 órával később a 27. helyen haladt.

Az előrejelzések kifejezetten jó szelet jósoltak. A helyiek szerint idén az 1 nap, 9 óra, 15 perc, 24 másodperces időrekord is megdőlhet - amit 2017-ben az LDV Comanche állított fel - ezért a győztes várhatóan már kedden befut a célba.

A rajtot helyi idő szerint 13 órakor szurkolók tízezrei tekintették meg a helyszínen, zavartalan napsütésben, hamisítatlan nyári időben.

Hivatalos sajtófotó a verseny december 27-i napjárólForrás: ©Rolex/Andrea Francolini

Az első Sydney-Hobart viadalt 1945-ben rendezték, azóta csak egyszer, 2020-ban maradt el a koronavírus-járvány miatt. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1170 kilométert) tesz meg Sydneyből Új-Dél-Wales állam déli partjai mentén és a Bass-szoroson át Tasmánia fővárosáig, Hobartig. A cikk megírásakor az eltelt idő 1 nap, 7 óra, 47 perc. És a Cassiopeia 68 még mindig a 27. helyen áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek