Jeges borzongásra vágysz? Töltsd az éjszakát egy igluban!

Kipróbálnál valami újat és izgalmasat az idei téli vakációd alatt? Fedezz fel egy jégkunyhó stílusú szálláshelyet és próbáld ki, milyen érzés lehet eszkimóként élni! Mivel a legtöbb ilyen iglu típusú szállás- és üdülőhely valóban jégből készül, és csak télen a hideg időben érhető el, ezért nem árt sietni a foglalással. Mutatjuk a legnépszerűbbeket.

Kakslauttanen Arctic Resort – Saariselka, Finnország

A Kakslauttanen üdülőhelyen a vendégek a sarkvidéki égbolt alatt alhatnak, és az ágyukból csodálhatják az északi fényt. Az üvegből készült igluk mellett öt szauna, és két étterem is található, de Finnország egyik legnagyobb nemzeti parkjában, az Urho Kekkonenben jéghorgászni, motoros szánozni és túrázni is lehet. De milyen hideg van az iglukban? A szobák hőmérséklete -2 és -5 Celsius fok között mozog, ezért a vendégek hálózsákot, sapkát és egy pár gyapjúzoknit is kapnak a mmegfelelő felmelegedés és kényelem érdekében.

Egy éjszaka az északi sarkfény alattForrás: Facebook/Kakslauttanen Arctic Resort

Snowhotel – Kirkenes, Norvégia

Ez a szálláshely teljes egészében jégből és hóból épült, és mind a 13 iglu meleg termikus hálózsákokkal felszerelt. Az üdülőhely éttermében a vendégek felmelegedhetnek, ahol olyan norvég ételeket szolgálnak fel, mint a feketeribizliből készült házi zselé, valamint a helyi gazdáktól származó ínyenc sajtok. Ezen kívül a vendégek lazulhatnak a szaunában, ellátogathatnak a közeli husky-farmra, vagy kipróbálhatják a jéghorgászatot is. Az állandó hőmérséklet az iglukban -3 Celsius fok körül mozog.

Snowhotel Kirkenes A norvég igluk meleg hálózsákokkal felszereltekForrás: Snowhotel Kirkenes/Facebook

Schneedorf Igloo Village – Oetz, Ausztria

A tiroli hegyekben, 2000 méteres tengerszint feletti magasságban számos izgalmas kalandot és felejthetetlen élményeket nyújt a Schneedorf Igloo Village. Itt csend és nyugalom honol, távol a város zajától, ahol más dolgod sincs, mint kémlelni a hullócsillagokat és a havas hegycsúcsokat. A szálláson fondüvacsorákat, éjszakai fáklyás túrákat és szánkózási lehetőséget is kínálnak. A szobák állandó hőmérséklete -2 Celsius fok, de kiváló minőségű hálózsákok és rénszarvasbőrök gondoskodnak a megfelelő kényelemről a jégből faragott szállásokon.

Egy tökéletes téli vagy inkább fagyos esteForrás: Facebook/Schneedorf

Iglu Dorf – Svájc

Ezt az egyedülálló koncepciót először Adrian Günter alkotta meg 1995-ben, aki ma már szinte csak iglukat készít Svájc különböző falvaiban, sőt Németországban és Andorrában is. A klasszikus iglutechnikával felépített szálláson 11 szoba van, de hóbavájt jacuzzi, forró szauna, grillezésre alkalmas közösségi tér és különböző programok (igluépítési vagy házi síverseny) várják az itt megszálló vendégeket. A szobák hőmérséklete -3 és -6 Celsius fok körül mozog.

Te eltöltenél itt egy éjszakát?Forrás: Facebook/Iglu-Dorf

Ice Village Tomamu – Hokkaido, Japán

Az egyik legvarázslatosabb téli csodaország a japán Hokkaido szigeten kapott helyet, ami valójában egy téli szórakoztató központ korcsolyapályával, jégcsúszdával, játékbolttal, kézműves workshopokkal, jéghangszer teremmel, kápolnával, kávézóval és jégbárral. Az üdülőhely a sípályákhoz közel épült, ahol télen az átlagos hőmérséklet -30 celsius fok.

Látogatók gyülekeznek és iszogatnak a jégbárbanForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Reiri Kurihara

(Forrás: thepointsguy.com, thetravel.com, drivemagazine.sk)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek