3 hangulatos és biztonságos helyszín, ahova szingliként is nyugodtan utazhatunk

Egyedül utazni mindig tele van kihívásokkal, és egyetlen úti cél sem teljesen kockázatmentes, de ez különösen így van, ha nőként indulunk útnak. Viszont ha megtervezzük, és végig gondoljuk mit szeretnénk elérni, akkor életre szóló élményeket szerezhetünk. A következőkben mutatunk pár úti célt és applikációt, ahova és amikkel biztonságban utazhatunk.

Az egyik legfontosabb tanács, amit érdemes mindig megfogadni, és nem nyaggatásként felfogni a barátoktól, vagy szülőktől, hogy tartsuk biztonságban az iratainkat, kössünk biztosítást, és alaposan készüljünk fel a helyből, ahová megyünk. Legyünk tisztában azzal, hogy mik a beutazási követelmények, mik a helyi szokások, mivel tudunk fizetni, és írjunk ki pár kulcsmondatot a célország nyelvén az ott lévő segélyhívó telefonszámokkal együtt.

Írországban természeti értékei és romantikus kastélyai rabul ejtik az egyedül utazó nők szívétForrás: Shutterstock/mark gusev

Már otthon tanulmányozzuk a térképen a szálláshelyünk környékét pl. a Google utcakép segítségével, így sokkal magabiztosabban mozgunk majd a helyszínen. Ezt egyébként már a repülőtér és a szállás között is lejátszhatjuk. Nyomtatott térkép is legyen nálunk, ha a telefon lemerülne, valamint legyenek zsebtolvajbiztos ruhadarabjaink, pl. a melltartóhoz is lehet kapni kis felcsatolható zsebeket! De már az is sokat segít, ha nem minden értékünk - telefon, okmányok, pénz, térkép - egy helyen van. 

Szingli utazóként sem kell lemondani a spontaneitásról és egy jó vacsoráról, vagy buliról, de sose legyünk túl őszinték olyan emberekkel, akiket éppen csak megismertünk. Így például egy szórakozóhelyen ne áruljuk el, hogy egyedül vagyunk az adott országban, mondhatjuk nyugodtan, hogy egy barátunkat, családtagunkat látogatjuk éppen, és ugyanúgy a szállásunk hollétét sem szabad felfednünk. A mértékletes alkoholfogyasztás alap, ahogy az is, hogy figyelnünk kell az italainkra - ez nem riogatás, vagy pánikkeltés, csak józan ész kérdése.

Hova utazzunk szingliként?

A most ajánlot legbékésebb országokat a globális békeindex 2022-es listája alapján ajánljuk, mely méri a folyamatban lévő polgári és nemzetközi konfliktusok és a militarizáció mértékét, valamint a társadalmi biztonság általános szintjét.

Izlandon annyi csodás túraútvonal van, választani is alig lehetForrás: Vadim_N/Shutterstock

A lista dobogósai Izland, ami az első helyen végzett. Fővárosa Rejkjavík a világ legészakibb fővárosa és tele van kávézókkal, bárokkal, éttermekkel és érdekes múzeumokkal. Izland természetesen nemcsak a kultúrája, hanem a természeti szépségei miatt is különösen ajánlott: szeptembertől márciusig az északi fényt is láthatják a szerencsések.

A második helyet Új-Zéland foglalta el, ahol bizony most kezdődik a nyár. A decembertől márciusig tartó időszak a legkedvezőbb az utazásra. A profik szerint itt érdemes befizetni a szervezett túrákra, kirándulásokra, mert bármilyen tapasztalt utazók vagyunk, a vulkánok, esőerdők és az óceán felfedezésének jobb ha többed magunkkal vágunk neki.

Filmrajongóknak is határozottan ajánlott (Tongariro, Új-Zéland)Forrás: Shutterstock.com

A dobogó harmadik helyén Írország végzett, ahol a kocsmázás a kultúra része, járjunk akár Dublinban, akár egy vidéki zsupfedeles kiskocsmában. A rusztikus épületek, élénk színű, szűk utcák, sikátorok bebarangolása mellett nyugodtan szálljunk vonatra is, és keressünk fel párat a több ezer középkori kastélyból, várból, erődből, amelyek számos romantikus film helyszínéül szolgáltak az elmúlt évtizedekben.

Applikációk, amiket érdemes letölteni

Tourlina: társkereső alkalmazáshoz hasonló felület, ami összehozhat bennünket más női utazókkal

Mayday Safety: három érintéssel riaszthatjuk a rokonainkat, barátainkat, ha veszélyben vagyunk, és megmutatja nekik azt is, hogy hol vagyunk éppen

Ha még több úti célra és applikációra vagy kíváncsi, olvasd végig a She.life.hu cikkét, amiben vannak még bőven tippek és tanácsok is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek