Közel 8 méteres bálnát sodort partra a víz Franciaországban

Egy közel nyolc méter es bálnát sodort partra a víz az észak-franciaországi Pas-de-Calais régióban lévő Sangatte település közelében, ami sajnálatos módon elpusztult, mielőtt a dagállyal visszajuthatott volna a tengerbe - adta hírül a Trend News.

A nőstény bálna nem tudott visszajutni a tengerbeForrás: AFP/Bernard Barron

Szakértők szerint egy északi kacsacsőrű cetről van szó, amely általában a sarkvidéki vizekben él. Jacky Karpouzopoulos, az észak-franciaországi Mammalogy Koordinációs Központ vezetője szerint a sérült, nőstény bálna valószínűleg eltévedt az ismeretlen vizeken. "Ez a faj többnyire az északi-sarkvidéki övezetekben él, és a közel 40 évnyi munkám során még nem találkoztam ezzel a fajjal a partjainknál" - jegyezte meg. Hozzátette, hogy az állat valószínűleg megfulladt, miután a reggeli órákban megpróbált a dagállyal visszajutni a tengerbe.  

Az elmúlt években francia óceánkutatók rekordszámú eltévedt bálnáról számoltak be Észak- és Nyugat-Franciaország strandjain. 2020-ban közel 2000 bálnát sodort partra a víz Franciaországban, melyek közül néhányan elpusztultak. A szokatlan jelenség oka lehet szennyeződés, új betegségek megjelenése vagy olyan tengeri tevékenységek, amelyek megváltoztatják az állatok viselkedését. A bálna tetemét a szakértők még vizsgálják, és a helyszínen felboncolják. A csontvázát a párizsi Természettudományi Múzeum szeretné majd kiállítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek